Egyéb

A ruhák elitje

Ha elegáns szórakozóhelyen, szállodában, operában szilveszterezünk, nagyestélyit, azaz hosszú estélyi ruhát illik viselnünk. A klasszikus báliruhák mellett idén számos érdekes szabású, fiatalos modell jelent meg.







Kattints a képre!
Fazonok és stílusok

A romantikus jellegű, erősen karcsúsított szabású, nagy szoknyás ruhák megint népszerűek. A deréktól húzásokkal bővülő ruhafazon csak a kifejezetten karcsúaknak ajánlott. Ezzel szemben a fokozatosan bővülő szoknyarészű – trapéz vonalú, valamint hat vagy nyolc részből szabott, „sellő” fazonú – a legtöbb nőnek jól áll. Ugyanis az ilyen ruhák eltakarják a kisebb zsírpárnákat, s előnyösen nyújtják az alakot. Vékony, fiatal lányoknak találták ki a balerina stílusú estélyiket.

Ezek a mini hosszúságú tütü helyett bokáig érő, többrétegű, pillekönnyű, rakott tüllszoknyából és teljesen az alakra simuló felsőrészből állnak. Az együtteshez a balettcipők ihlette, keményített orrú szaténcipellő való. Ám e cipő nem lapos talpú, hanem tűsarkú.






Kattints a képre!

A nemrég bemutatott Moulin Rouge című film jelmezeinek hatása sok divattervező kreációin látható. Számos modell készül fűzőszerű felsőrésszel. A piros-fekete színtársítás mellett gyakori a lila, a pink és a mélyzöld. A fűző záródhat kis kapcsokkal, patentokkal vagy cipzárral. A bő szoknyás modellek mellett kedveltek a szűk, egyenes vonalú ruhák, melyek egy vagy több helyen felslicceltek.

Akik jobban szeretik a jól variálható kétrészes változatokat, idén rendkívül sokféle topból választhatnak, melyek hosszú szoknyával, sőt lengő szárú selyem- vagy bársonypantallóval is társíthatók. A topok vállpántja néhány centi széles vagy egészen keskeny, és lehet alig észrevehető, átlátszó szilikonpánt is. Divat a csak féloldalt vállpántos és a nyakbaköthető pántos fazon. A necc, selyem, viszkóz vagy zsorzsett alapanyagú topokat csíkokban, illetve egész felületükön flitterek díszíthetik.






Kattints a képre!


Az etno stílus szintén jelen van a nagyestélyiknél. A legújabb kedvenc a cigánylányok hagyományos viselete ihlette fekete blúz.

Az áttetsző – például muszlin, organza – modellek ejtett vállúak, a vízszintes dekoltázsrészen több sor gumi biztosítja, hogy a blúz ne csússzon le. Az ilyen blúzokat egyenes vagy húzásokkal bővülő, de mindenképpen fekete szoknyával ajánljuk.









Kattints a képre!
Színek: finom tónusok és feltűnő árnyalatok

A nemesfémek színei – csillogó és matt változatban – ebben a szezonban is hódítanak. A meleg fényű, aranyló, réz és bronz ellentéteként a hidegen ragyogó ezüst szintén kedvelt. A pasztellszínek, például vaníliasárga, halvány türkiz, rózsaszín egyszínű és elmosódott mintás változatban egyaránt divatosak. A titokzatos mélylila, a padlizsánszín, az élénkpink, valamint az intenzív vöröses és narancsos tónusok ugyancsak gyakoriak a nagyestélyiknél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top