nlc.hu
Egyéb
Élhetõ élet mindvégig

Élhetõ élet mindvégig

A Hospice alapítvány a súlyos állapotú betegek támogatására jött létre, most pedig mindenki számára nyitott tanfolyamot szervez, hogy a résztvevõk is segíthessenek a rászorulókon.





A hospice speciális szellemiség, filozófia, a súlyos betegségben szenvedőkkel való együttélés, lehetőségek teremtése arra, hogy a beteg képes legyen spiritualitását átélni, fizikai, szellemi képességeit használni, élvezni. A hospice mozgalom törekvéseivel el szeretné érni, hogy a közvélemény figyelme forduljon a súlyos beteg és a velük élő családok problémái felé, a társadalom elfogadóan és tudatosan viszonyuljon a halálhoz.





A súlyos betegségben szenvedők, a betegekkel együtt élő családok erejükön felüli terheket vállalnak magukra, és kevés segítségben részesülnek. Mindenképpen szükséges a társadalmi tudat, hozzáállás formálása ebben a kérdésben. Ismeretterjesztő előadásaink segítséget szeretnének nyújtani a családtagoknak, információt nyújtani az érdeklődő laikusoknak.


A program rövid ismertetése:


Szeptember 10. 16-19 óra Évadnyitó hangverseny a Budapest Hospice Házban – Palatin Eduárd, gitárművész Öregen és betegen teljes életet élni – Dr. Polcz Alaine


Október 8. 17-19 óra Kommunikáció súlyos állapotú betegekkel – Dr. Muszbek Katalin


November 12. 17-19 óra Az életminőség javításának lehetőségei. A hospice szellemű otthoni ápolás – Dr. Rubovszky Gábor, Szigeti Edit

December 10. 17-19 óra A gyász és az ünnepek – Dr. Pilling János



A részvétel mindenki számára ingyenes.


Helyszíne: Magyar Hospice Alapítvány, 1032 Budapest, Kenyeres u. 18-22.


Időpontja: 2002. második félév, minden hónap második keddjén 17-19 óra


További információ: Keresztes Cecília, Magyar Hospice Alapítvány, www.hospicehaz.hu/kepzes
Telefon: 388-7369
E-mail: cecilia.keresztes@hospicehaz.hu


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top