nlc.hu
Egyéb
Ahogy mi csináljuk

Ahogy mi csináljuk

Mert igaz, hogy mindenkit ellátunk elegendõ olvasnivalóval, tippel, ötlettel, elfoglaltsággal, december 24-én mi is karácsonyozunk. És nekünk is vannak fix programjaink.





Szakály Andrea
főszerkesztő

Karácsony első napján reggel mindig kocsonyát eszünk (illetve ennénk…!) – amit kötelezően szenteste előtt csinálunk, és éjjelre kitesszük hűlni, így másnapra az rendre meg is fagy. 25-én reggel a kiolvasztás az állandó program. Nálunk ez az össznépi játék.



Ditié Henriett
vezető szerkesztő





Én minden karácsonyt a szüleimnél töltök. Már lassan három éve vagyok önálló, de el se tudom képzelni az ünnepet a szüleim nélkül. És mivel igazságos kislánynak kell lennem, és a párom családját is meg kell látogatni, ezért a huszonnegyedike kezd egy őrült maratoni versenyfutáshoz hasonlítani. Hiába, nem viselem túl jól a felnőtté válás kellemetlen mellékhatásait.






Karancsi Ildikó

PR munkatárs

Felnőtté válásom óta (?), ha egyáltalán van ilyen, kicsit megborult a karácsonyi rend. Az egész család szerte-szana éli világát. De egy dolog mindig tuti; a társasjátékozás. Ez sajnos nem mindig szentestére esik (idén pl. a Malév jóvoltából biztos nem). Minden alkalommal van a fa alatt valamiféle társasjáték-ajándék. Ezt úgy oldjuk meg, hogy minden évben más kapja és mások adják, de az eredmény ugyanaz, napokig tartó játék party. Ami persze csak az elején játék, a végén már vérre megy. Zajos, hangos, dühös, Különösen így van ez a testvérem és az én esetemben. Anyukám, aki minden játékban semmibe veszi a szabályokat – különösen a műveltséges játékok esetében – azonnal bemondja a helyes, vagy helytelen választ, ha ő következik, ha nem, amit az én vérmérsékletemmel nehéz tűrni. Ekkor segít a bajban a férjem, aki megpróbálja szelídségre hangolni a társaságot, kevés sikerrel, talán csak az anyósom és a tesóm felesége hallgat rá valamicskét.
Mindegy, hogy ki nyer, hiszen órákig, napokig tartó visszavágó csaták következnek, egészen a karácsonyi szünet végéig. Ekkor picit megpihen a Rizikó, Activity, Trivial Persuit, Tőzsdejáték, Scrabble, Monopoly, Capitaly, az összes kártya, és dominójáték. Idén vár ránk Catan telepesei, számolom a napokat!


Való Gábor
szerkesztő





karácsonyi jószokásaim

Enni kell valami tengeri ételt 24-én este
Ha már ajándékot veszek, magamat sem hagyom ki
Én főzök – nincs mese
Összeveszem valakivel, általában családtaggal. Ez olyan szokásom, amihez a legkritikusabb körülmények közt is ragaszkodom.







Patkó Ágnes

szerkesztő

Megdönthetetlen hagyományok: tejszínhabos narancstorta, pereckalács (borsos, sós tejföllel megkenve)
Az ajándékokra pedig nem vetjük rá magunkat, hanem a család aktuálisan legfiatalabb tagja osztja ki.






Rácz Brigitta

fórum- és ügyfélkoordinátor

Teljes kikapcsolódás. Ünnepi menü eszegetése, tokaji borok iszogatása, három napos otthon ülés és folyamatos beszélgetés a családommal.






Sas Orsolya

képszerkesztő

Emlékszem, hogy gyerekkoromban mindig festettünk az utcára néző ablakokra valami jó kis karácsonyosat… Aztán elfelejtettük lemosni és húsvétkor még mindig egy hóember integetett ki a konyhából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top