Egyéb

Kenyai látnivalók

Kenya gyönyörû, egyedülálló természeti adottságai mellett gazdag kultúrájú ország, ahol a kulturmolyok is megkapják, amire szellemük áhítozik.





Nairobi

Kenya kozmopolita fővárosa. Eleven, izgalmas, kellemes fekvésű. A centrum egyik végétől a másikig húsz perc alatt is eljuthatsz, ha nem akad jobb dolgod, mert ez a legjobb hely, ha be akarsz tekinteni az afrikai városi életbe. És ez a legjobb hely, hogy meglopjanak…

Nairobi a Mombasából Ugandába vezető útra épült. Eredetileg alig volt több, mint egy mocsaras terület, melyet maszáj törzsek laktak. Ma a legnagyobb város Kairó és Johannesburg között, másfél millióan lakják, ami európai sztenderddel mérve is tekintélyes.





Mint a legtöbb városban, Nairobiban is megtalálhatóak a zsúfolt piacok, kereskedelmi központok, a közép- és munkásosztály elővárosai, valamint a nagy, kertes villák kerületei a tehetőseknek.

Az előbbi tele van energiával, élettel és lehetőséggel. Ott kínálják portékáikat, szolgáltatásaikat a kézművesek, kimerült buszsofőrök, kurvák, kereskedők, lacikonyhások. Központi fekvésű, bűn kihagyni, még akkor is, ha nem a környéken szállsz meg, ami szinte biztos, minthogy itt csendes hotelt nem találsz.






Mombasa


A legnagyobb kelet-afrikai kikötő, Mombasa forró, párás és gazdag múltú. Történelme a tizenkettedik századra nyúlik vissza. Századokig a muzulmánok lakták, majd a portugálok megtámadták, és földig rombolták. De gyorsan újjá építették egy mombasasi uralkodó ideje alatt, dacára a portugálokkal folytatott hosszú háborúnak. Minderről Mombasa óvárosa tanúskodik. Gazdagon díszített fa portálok és balkonok gyönyörködtetik az erre csavargót.

Az ó-negyed legfőbb látványossága a XVI. századi erőd, ma múzeum, mely egyedülálló keveréke az olasz, portugál és arab dizájnnak. A város déli részét hatalmas strandok, elegáns hotelek, puccos éttermek uralják. A repülők, buszok légiója közlekedik Mombasa és Nairobi közt.






Lamu

Kenya legrégibb városa, ahol megállt az idő. Szinte kizárólag muszlimok lakják. Az elmúlt évszázadok alatt sem a város karaktere, sem külseje nem változott. A félre eső város ideális úti cél relaxáláshoz. Semmilyen más város nem kínál ennyire tisztán a szuahéli tradíciókon nyugvó stílust és építészetet. A tévét itt el kell felejtened!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top