Hozzávalók:
• 4 kis sertés szűzpecsenye
• 24 kelbimbó
• 12 vékony szelet füstölt szalonna
• 50 dkg burgonya
• 5 dkg vaj
• 6 gerezd fokhagyma
• csipetnyi őrölt szerecsendió
• 2 evőkanál olaj
• őrölt bors
• só
Elkészítése:
A kelbimbót sós vízben puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A szalonnaszeleteket hosszában kettévágjuk. Minden szalonnadarabba egy kelbimbót göngyölünk, és fogvájóval megtűzzük. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A vaj felében pirosra sütjük, közben a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Másik lábasban a kelbimbótekercseket a maradék vajban átsütjük, majd a szerecsendióval együtt a burgonyához adjuk, és még 5 percig sütjük. Közben az olajban a húsokat körben aranyszínűre pirítjuk, majd sóval, borssal meghintjük. Tányérokra tesszük, a kelbimbóval és a burgonyával körítjük.
797 kcal (3349 kJ)/adag
Könnyen elkészíthető
Előkészítés: 30 perc, főzés: 35 perc
Olcsó
További receptek a Fakanál márciusi számában.