Egyéb

Vad vágyak

Az egykori Vadnyugat ihlette öltözékeket, a katonai egyenruhák jegyeit magukon viselõ modelleket, valamint az eredeti szafariviseletek modern változatait szelíd nõk is bátran hordhatják.





Cowgirl a városban

A vadnyugati tehénpásztorok jellegzetes viselete már jó ideje szolgál ihlető forrásul a divattervezőknek. Korábban csak férfiak számára készültek western stílusú modellek, most már a női változatok is megjelentek. A western stílusú farmer-, kordbársony-, valamint hasított bőr- és bőrnadrágok szűk szabásúak, száruk alja esetleg kissé bővülő. Jellegzetességük a száron elhelyezett fűző-díszítés. A koptatott farmerek alja gyakran rojtozott.





A különleges darabok kedvelőinek amerikai zászló mintás bőrnadrágot ajánlanak a tervezők. Felsőrészként kék, fekete, fehér, drapp vagy piros farmer-, illetve vászoninget választhatunk. Ezek a nagy zsebes ingek karcsúsított szabásúak és általában fémszegecsekkel díszítettek. Az ing fölött, vagy önmagában is viselhető a karcsúsított fazonú, rövid westernmellény, mely oldalt gyakran fűzős.





Hűvösebb időben rövidebb vagy hosszabb fazonú, rojtokkal dekorált bőr, illetve hasított bőr kabátot vehetünk fel.





Ha a western stílus szexis változatát szeretnénk követni, nadrág helyett szegecses díszítésű farmer vagy bőr miniszoknyát viseljünk.

A vadnyugati divat elengedhetetlen tartozéka a bőr westernkalap, a nagy fémcsatos, széles bőröv és a jellegzetes westerncsizma. A tipikus westerncsizma hegyes orrú, néhány centiméteres sarkú, szára lábszárközépig ér. A gyakran többféle színű bőr kombinálásával készülő, mintás felsőrészű modelleket fémszegecsek és láncok díszíthetik.








Ha nőiesebbé szeretnénk tenni az összhatást, válasszunk jellegzetes western díszítésű, kacskaringós bőrapplikációval vagy szegecsekkel készült, magas sarkú, feltűnően hegyes orrú csizmát, vagy tűsarkú szandált! 



Csőre töltve






A military, azaz katonai stílusirányzat nem új keletű, ám míg korábban az egyenruhák jegyeit magukon viselő, férfias ruhadarabok lapos cipővel társítva hódítottak, most magas sarkú lábbelivel ajánlják a divattervezők.





Az új military-módit nőiesebbé teszik az alapanyagok is. Hiszen a továbbra is divatos farmer és vászon mellett megjelent a fényes szatén, az elegáns selyem-krepp, a puha dzsörzé és a finom viszkóz. A bőr és a velúr, valamint a művelúr ugyancsak kedvelt.





A színek szintén fokozzák a nőiesebb összhatást. A jellegzetes keki, barna és fekete természetesen most is jelen van, de gyakori a vajszín, a mályva és tűzpiros is. A nagy rátett zsebes ingekhez és dzsekikhez egyenletesen bő szárú hosszúnadrágot vagy zsebekkel, pántokkal dekorált, szűkebb fazonú halásznadrágot viselhetünk. A különleges kreációk kedvelői cipzárral szabályozható szárbőségű nadrágot választhatnak. A csípőre ejtett öv és a magas sarkú körömcipő vagy szandál fontos kiegészítő.






Európai szafari


A military divatirányzattal részben rokon a már klasszikusnak számító szafari stílus. Az idei trendben a hosszúnadrágok általában csípőfazonúak. Hozzájuk köldökig érő, feszes pamutsztreccs topot ajánlanak a divattervezők.






A keki szürkés és sárgás árnyalatai mellett nagyon kedvelt a meleg okkerszín is. Keki színű vászonból szoknya is készül, például fodros alsószoknyás modell. A terepmintás hevederövvel ellátott szoknyát álatbőr mintás mellrészű keki toppal és magas sarkú, lábszárra tekerhető pántos bőrszandállal társíthatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top