Egyéb

Általános tévhitek a fogkezeléseket illetõen:





A fogfehérítés károsítja a zománcot

– Csak orvosi felügyelet alatt lehet végezni a kezelést, az orvos által megállapított időtartamig, és az orvos által meghatározott töménységű anyaggal.


„Csak akkor megyek fogorvoshoz, ha már fáj”

– a szúvas fog mindaddig nem fáj, amíg nem közelíti meg az ideget. Ha viszont már elérte, és begyullad, akkor már gyökérkezelésre vagy fogeltávolításra van szükség, hogy a gyulladást megszüntessük. Ha nem várunk addig, hogy a gyulladás bekövetkezzen, a fogat is megóvhatjuk, és gócot sem képez a romlott fog. 






A fogorvosi kezelés mindig fáj

• A megfelelő érzéstelenítéssel a fájdalom a minimálisra csökkenthető, akár a gyulladt fog kezelésének esetében is.
• Alsó fogsor esetében ún. vezetéses érzéstelenítéssel közvetlenül az ideg gyökeréhez adjuk az injekciót. Így az egész oldal elzsibbad, a beteg semmit sem érez.
• A felső fogak kezelésénél az ún. infiltrációs eljárásnál közvetlenül a fog mellé adjuk az injekciót, így csak az a fog zsibbad el.






A fogbeültetés fájdalommal jár


– A műtét közben a beteg semmit nem érez, és a műtét után nincs, vagy csak minimális fájdalom léphet fel. A tökéletes szájhigiéné döntő fontosságú ebben az esetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top