Egyéb

Megelõzés, megelõzés

Te is rettegsz a fogorvostól? Sokan vannak ezzel így. De ha valóban elmész félévente, van rá esély, hogy ne kelljen félned többet.




Dr. Bátorfi Béla fogorvos szerint a megelőzés minden fogbetegség esetében elsőrendű. A megfelelő szájápolással (fogselyem használata, szájzuhany használata, szakszerű fogmosás, ellenőrzés) megelőzhető lenne a fogszuvasodás, és az ínybetegségek nagy része, mert e fontos tényezők elhanyagolásáért a fog elvesztésével fizetünk.

Sokszor úgy véljük, akkor kell fogorvoshoz menni, ha már nagy a baj, pedig a félévenkénti, de legalább évenkénti ellenőrzések alkalmával, a fogorvos orvosolhatja mulasztásunkat.

A fogromlás alkati kérdés, de sok tényező függvénye is egyben. A legfontosabb: már kisgyermekkorban elkezdeni a megfelelő szájhigiéné kialakítását. Soha ne adjunk cukrozott italokat cumiból gyermekeinknek, és használjunk fluorid tartalmú fogkrémet, esetleg féléves kortól fluorid tablettát (utóbbiakról érdeklődj a gyerekorvostól).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top