nlc.hu
Egyéb
Század elejei kalács

Század elejei kalács

Mai ajánlatunk édesszájúaknak a több, mint 100 éve ismert kalács. Ez a sütemény különösen idõszerû most, Húsvétkor.




Fél liter tejbe 3 deka élesztőt “megfuttatunk”, majd egy pohár kefírt 5 tojás sárgájával összedolgozunk. A tejbe 20 deka cukrot teszünk, pici sót, mindezeket összekeverve annyi lisztet adunk hozzá, hogy jóval keményebb legyen, mint a rendes kalácstészta. Mikor kész, 10 percig félretesszük pihenni. Ezután kis darabkákat levágunk, vékonyra kisodorjuk, azután összefonva egyenként tepsibe rakjuk. Tojás sárgájával megkenjük és rögtön megsütjük. A megsült kalácsot kávé mellé ajánljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top