Hozzávalók:
• 30 dkg tonhal
• 40 dkg makaróni
• 20 dkg reszelt ementáli sajt
• 4 póréhagyma
• 4 dkg vaj
• 3 evőkanál olaj
• 1,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
• őrölt bors
• só
A póréhagymák zöld részének csak egyharmadát használjuk, ezt és a fehér részt vékonyan felkarikázzuk, majd a vaj felében és 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. A levessel felöntjük, borssal megszórjuk, és teljesen puhára pároljuk. Amikor kész, pürésítjük. A makarónit lobogó sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, mély tálban elkeverjük a maradék olajjal, és az apró darabkákra vágott vajjal. Végül belekeverjük a kis darabokra szeletelt halat, a pórés krémet és a sajt felét. Jénai tálba öntjük, a maradék sajttal megszórjuk, és grillen készre sütjük.
858 kcal (3604 kJ)/adag