Egyéb

Állatkert Játszóház

A folyamatosan szépülõ Állatkert április 24-tõl új programmal várja látogatóit. A Szénatároló Pavilon immár nem áll üresen, hanem önfeledt játék színhelye!




Elkészült a Játszóház, ahol máshol nem látható nagyszerű lehetőségek várnak mindenkit!. Ezek közül érdemes megemlíteni a „Tóparton” nevű játékszigetet, ahol egy valódi vízesés fogadja a játszani vágyókat, akik óriási vízi kerekeket forgathatnak, és apró hajócskákat eregethetnek. Hasonló látványosság az az „óriási fa”, melynek odvába sétálva a gyerekek egy-egy madárfészekbe ülhetnek le szüleikkel összebújva, és figyelhetik az alattuk játszó többi gyereket, vagy mesekönyveket olvashatnak. Ugyancsak egyedi az a szafari park, ahol egy játékos pályán haladva kell kirándulni néhány különleges járgánnyal, amelyek kivétel nélkül fából készültek.





Helyet kapott a játszótérben sok-sok természetes játék, de napjaink játékai is a természetes élettér fölé emelt galérián, ahonnan egy óriási csúszdán lehet lecsúszni a földszintre.

A Játszóház igazi családi program. Mindenkire gondoltak a tervezés és a kivitelezés során, így bátran ajánlhatjuk az Állatkert minden látogatójának, jöjjön el az Állatkert Játszóházba, és vallja a szervezőkkel együtt: „Minden jónak a forrása a játékban rejlik…”

A Játszóház területén helyet kapott egy 40 fős vendéglátó egység, a Milli Tejbár, mely – a vendégek korához illeszkedve – elsősorban a gyerek számára kínál erőgyűjtési lehetőséget, de a szülőknek sem kell megvonniuk maguktól semmit, mi szem-szájnak ingere.

Különleges kis szigete a Játszóháznak a Játék-Mester Játéktár, az a kis játékbolt, ahol elsősorban természetes anyagból készült játékokat, népművészeti ajándéktárgyakat, illetve kézműves termékeket lehet vásárolni, kiegészítve a választékot az Állatkerthez illő poszterekkel, könyvekkel.

A szervezett iskolai és óvodai csoportok számára felépített tanodúban előzetes egyeztetés alapján az Állatkert Zoo pedagógusai speciális tematika szerint előadásokat tartanak, illetve kihelyezett órák megtartására is mód nyílik az osztályok számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top