nlc.hu
Egyéb
Falusi disznótoros leves kelkáposztával

Falusi disznótoros leves kelkáposztával

Tudjuk, a disznótoros téli étel, de mit lehet tenni, ha nyáron kívánjuk meg? El kell készíteni, hiszen a hozzávalók kaphatók.

Hozzávalók

• 15 dkg sertésmáj
• 15 dkg sertéstüdő és szív
• 50 dkg sertéscsont
• 1 kis fej vöröshagyma
• babérlevél
• 20 dkg vegyes zöldség
• 50 dkg kelkáposzta
• 2dl tejföl
• zsír, liszt
• 1 citrom
• só. 






Elkészítés

A jól átmosott csontot, tüdőt és szívet a megtisztított hagymával hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, sóval, babérlevéllel fűszerezzük, és közepes tűzön, fedő alatt félpuhára főzzük. Hozzátesszük a májat, és amikor minden megpuhult, levesszük a tűzről. A belsőségeket kiemeljük és metéltre vágjuk. A levet ülepedni hagyjuk, majd leszűrjük. Az átszűrt főzőlébe beletesszük az ugyancsak metéltre vágott zöldségeket, kelkáposztát és a nem túl erős tűzön felfőzzük. Amikor a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a belsőségeket is. A tejfölben elkeverünk egy evőkanálnyi vizet, és behabarjuk vele a levest. Megvárjuk, amíg felforr, majd frissen facsart citromlével kellemesen savanykás ízűvé tesszük.


Jó tanács
Ha habarást készítünk forró levesekhez vagy mártásokhoz, a liszttel csomómentesen elkevert tejfölhöz mindig adjunk 1-2 kanálnyi forró lét, és alaposan keverjük el. Így biztosan nem fog megcsomósodni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top