Egyéb

A nemi élet férfi szemmel

A nemi élet olyan a párkapcsolatban, mint a só az ételben: a jó szex önmagában nem menti meg a kapcsolatot, a rossz szex viszont sajnos elronthatja. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen okok vezethetnek az örömtelen nemi élethez - a férfiak szerint.




A megromlott nemi kapcsolatnak nemcsak az lehet a kiváltója, hogy a férfi már nem szerelmes! Unalmassá válhat, a nő túlzott érzelmi alárendeltsége. Az állandó érzelmi és testi felkínálkozás monotonná válhat, amire a libidó blokkolása lehet a válasz.





Hasonló pszichés motiváció csökkenéshez vezethet a nő állandó elutasítása, ami közönyös, cinikus akár durva is lehet. „Ne piszkálj folyton.” „Neked csak ezen jár a fejed” „Fakezű” A szex passzív „eltűrése” a nemiséget fiziológiai szükségletté devalválja, aminek a hatására a férfi is egyre ritkábban szánja rá magát az örömtelen szexre.

Az egészségügyi problémákkal küzdő nő tudattalan szexhárítása: fájdalmai, vérzészavarai, gyulladásai, folyások stb. a férfit kíméletre kényszerítik. Ha szexuális vágya felülkerekedik is, rögtön lekiismeret- furdalással párosul. Végül a megértő, gyöngéd férj szerepét akkor tudja a személyisége vállalni, ha a libidóját elfojtja. „Olyan rendes, megértő a férjem, nem zargat a szexszel!”

Megkeseríti a férfi életét a féltékeny nő is. A túlzott féltékenység-akár van rá ok, akár nincs-megrontja a párkapcsolat hangulatát. A férfinak ilyenkor nemcsak a szextől, hanem az egész kapcsolattól is elmegy a kedve.





A kielégítetlen nő, aki mindig felfokozott szexuálisan, egy kapcsolat elején, átmenetileg szokta fokozni a férfi vágyát, és növelni a sikerélményt, hosszú távon bizony igen fárasztóvá válhat. Zárójelben mondom, hogy sokszor az ilyen nők azért hajszolják a szexet, mert igazán sosincs kielégülést okozó orgazmusuk. Mindig a következő esetben bíznak: „talán most sikerülni fog”.

Más a helyzet, amikor valamilyen konkrét szexuális zavar következtében átélt kudarc okozza a libidócsökkenést. Ha a lánynak sosincs orgazmusa, az nemcsak neki rossz, hanem a fiú is férfiasságának a kudarcát éli át. És, hát ki az, aki ezt a kellemetlen kudarcot akarná gyűjtögetni? A sikertelenség csökkenti a motivációt.

A korai magömlés is hasonló reakciót válthat ki: az „újra el fogom hibázni”- gondolat mögött már erős szorongás húzódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top