Egyéb

Simogasd a magányos macskát!

A döntés megszületett. A család nyaralni megy. De az út túl hosszú, a csomagok túl nehezek, s ez az egész nagy megterhelés lenne az állatnak. Ezért a kutya vagy a macska otthon marad. De ki törõdik majd vele?

Kutya megy, hal, macska marad

Sok esetben segítségünkre lehetnek a barátok vagy rokonok, akik elvállalják, hogy bizonyos ideig gondozzák az állatot. A macskák esetében ez a legjobb megoldás, mivel ők nehezen tűrik a környezetváltozást, nem szívesen hagyják el megszokott életterüket, viszont jól megvannak egyedül is.

Aki kutyát tart és megvan rá a lehetősége, hogy magával vigye kedvencét, az tegye meg. Mindegy, hogy uszkár, terrier vagy bernáthegyi – a kutyák sokkal jobban ragaszkodnak gazdáikhoz, mint bármely másik állat. De ragaszkodás ide vagy oda: hosszú repülőutakra ne vigyük magunkkal négylábú barátunkat. A konténerben való utazás és a hőmérsékletváltozás nagy stresszt okoz a kutyának.





A macskák, papagájok vagy nyulak a megszokott környezetüket részesítik előnyben és ezért lehetőleg ne is utaztassuk őket! A halaknak pedig a mai modern akváriumok remekül megfelelnek, hiszen van bennük filter és etető berendezés. Így – ha szükséges – akár néhány hétig is magára hagyhatjuk őket.






Ha otthon hagyjuk


A legjobb megoldás, ha rokonok vagy barátok gondozzák az állatot nyaralásunk alatt. A macskák esetében az a legelőnyösebb, ha valaki erre az időszakra beköltözik a lakásba. Az is elegendő, ha rendszeresen meglátogatják az állatot. De nem elég pusztán kirakni elé az ételt. Egy magára hagyott macskával intenzíven kell foglalkozni. Beszélni kell hozzá, megsimogatni és játszani vele.

A kisállatok, mint a hörcsög, tengeri malac, nyúl vagy a madarak, beérik kevesebb odafigyeléssel is. Gondoskodjunk a rendszeres etetésükről és a helyük tisztán tartásáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top