Egyéb

Melyikbe tartozom?

Az arcelemzés - vagy másnéven arckarakterológia - nem tudomány. Sokkal inkább egy kedves, bohókás játék, amely kellemes percekkel ajándékozhat meg minket. Emellett hozzájárul a legendás nõi önismeretünk megerõsítéséhez és kreativitásunk kibontakoztatásához. Kerek arc, négyzetes arc, háromszög arc, jöjjetek!

Az arcformánkat főleg a koponya alakja határozza meg. Ezt a későbbiek során a zsírlerakódások és a hajvonal változásai módosíthatják, de arcunk formája alapvetően nem változik. Az arcformák 4 alaptípusba sorolhatók – ezek megfeleltethetőek Empedoklész 4 elemének, melyekhez 4 vérmérséklet tartozik. Az alaptípusok között természetesen vannak átmenetek, így a fiziognómiai iskolák a 4 alaptípus mellett eltérő számú átmeneti formát írnak le.






A kerek arc

A kerek arcforma a vizet képviseli, az asztrológiában a Holddal hozzák összefüggésbe. (A magyar nyelvben is ismert a “holdvilágképű” kifejezés, mely az arc formája mellett annak sápadtságára is utal.) Ehhez az arctípushoz a flegmatikus vérmérséklet társul. A kerek arc gyakran sápadt, ez keringési zavarokra utalhat. A kerek arcúak bőre gyakran igen világos, napozáskor könnyen leég, nem igazán barnul. Hajuk vékony szálú, szemük vizenyős, orruk rövid, pisze. Az arcforma arra utal, hogy tulajdonosának kevés a vitális energiája, lustaságra hajlamos. Gyakran álmodozik napközben is. A döntéshelyzeteket kerüli, szeret másokra támaszkodni. Hangulatai gyorsan változnak. Gyengéd, barátságos, segítőkész személy, aki mindig odafigyel a másikra.


Négyzetes arc




 

A négyzetes arc a föld elemnek feleltethető meg, az asztrológiában a Bikával hozzák összefüggésbe, melankolikus vérmérsékletet jelez. Vitális energiája nagy, erre utal vöröses bőre is. Homloka széles. Szeme sötét, szemöldöke bozontos. Orra széles, domború. Álla szögletes. A négyzetes arcú emberek erősek, energikusak, hajlamosak az agresszivitásra. Nem csak arcvonásaik, sokszor a modoruk is durva. Társaságkedvelők, a magány depresszióra teszi őket hajlamossá. Szeretnek másokat irányítani, a munkában a vezető pozíciót keresik. Ezt azonban megnehezíti lobbanékonyságuk és csiszolatlan stílusuk.







A háromszög arc

Az elemek közül a tűznek, a bolygók közül a Napnak megfeleltethető. Kolerikus vérmérsékletet jelez. Állkapcsa széles, homloka keskeny. Fizikuma és jellemvonásai emlékeztetnek a négyzetes arcú emberekére. A haj sűrű, hullámos, szőke oroszlánsörényként keretezi az arcot. A szemöldök alacsonyan helyezkedik el. A szem nagy, világos színű. A fülek gyakran elállók. A háromszög arcú emberek gyakran törtetők, agresszívak, nem riadnak vissza a törvénytelen előrejutástól sem. Ingerlékenységük és erőszakosságuk nem teszi közkedveltté őket. Ugyanakkor elbűvölők is tudnak lenni, akiknek jó a fényében sütkérezni.


A fordított háromszög





Az előző arcformával ellentétes. Homloka széles, álla keskeny. Eleme a levegő, bolygója a Merkúr. Szangvinikus vérmérsékletre utal. Az arcvonások kiegyensúlyozottak, az arc többnyire szimmetrikus. Bőre barna. Orra keskeny, alul kiszélesedő, nagy orrlyukakkal. A száj többnyire eltér az átlagostól: túl nagy vagy túl kicsi. A fordított háromszög legtöbbször hiperaktív embert jelez, akit már gyermekkorában tanfolyamról tanfolyamra cipeltek, hogy elfoglalják valahogy. Testileg és lelkileg is nyughatatlan. Mindig keresi az újat, állandóan tanul. Sok ismerőse van, de igen kevés barátja. A négyzetes arcú emberrel szemben a testi munka helyett a szellemi elfoglaltságot választja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top