Egyéb

A homlok

Az arcot függõlegesen három részre oszthatjuk. Az elsõt a homlok alkotja, ez mutatja meg intellektuális képességeinket. A második a szemöldöktõl az orr aljáig tart, ide tartoznak a szemek, az orr és az orcák. Ez a zóna az alkalmazkodóképességünkrõl árulkodik. A harmadik rész az orr aljától indul, a szájat és az állat foglalva magában. Az arc ezen részébõl viselõjének vitális energiájára és tetterejére következtethetünk.




Ideális esetben a három zóna mérete megegyezik – azonos a homlok magassága, az orr hossza és az orrtól az állig terjedő rész. Ez természetesen igen ritka.

A homlok két meghatározója a szélesség és a magasság. A homlok szélességét alapjában a koponya nagysága határozza meg, magasságát a hajvonal. A homlok szélességét a szemöldökök fölött mintegy kétujjnyira mérve a halántéktól halántékig terjedő vonal hosszúsága adja. Ha ez a vonal minimum 15 cm hosszú, akkor széles homlokról beszélhetünk. A széles homlok viselőjének széles látóköréről, tágas felfogásáról tanúskodik. Ellenkező esetben a nézetek korlátozottságára következtethetünk. A homlok magasságát a szemöldökök közti pont és a hajas fejbőr távolsága adja.







Mrs. Margaret Thatcher

Az alacsony homlok alacsony intellektusra enged következtetni, ellentéte, a magas homlok viselőjének jó intellektuális képességeiről, gyors gondolkodásáról árulkodik. Kopaszodó férfiaknál – és hölgyeknél – a hajnövés eredeti vonala határozza meg a homlok magasságát – a kopaszodás sajnos nem növeli intellektuális képességeinket. (Mrs. Margaret Thatcher homloka igen magas, ám szűk. Ez a volt miniszterelnök-asszony jó intellektuális képességeiről és korlátozott nézeteiről tanúskodik.)



Vízszintesen az arc egészéhez hasonlóan a homlok is három részre osztható. Mindegyik zóna más-más szellemi területet képvisel:





• A közvetlenül a szemöldök fölött elhelyezkedő rész teltsége, kidomborodása jó látásról, kitűnő megfigyelőképességről árulkodik.

• A homlok középső részének dominanciája igen jó memóriára utal. Tulajdonosa bármit könnyedén megjegyez amit lát vagy hall, ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy okosabb másoknál.

• Ha a homlok legfelső, a hajvonal alatti része dudorodik ki az élénk képzeletvilágot sejtet, ám túlérzékeny jellemre is utal.






A homlokon legfeltűnőbbek az életkor előrehaladtával kialakuló ráncok. Ezek lehetnek függőlegesek és vízszintesek, egyenesek vagy kanyargóak, megszakítás nélküliek vagy szaggatottak. A függőleges homlokráncok leggyakrabban a szemöldökök között alakulnak ki. Ha egyetlen felfelé húzódó ránc keletkezik a két szemöldök közt, abból arra következtethetünk, hogy viselője erősen koncentrál személyes előrehaladására, eközben azonban kevés figyelmet szentel másoknak. Gyakran önző, karrierista. A saját erejéből jut előre, de hirtelen előretörésével gyakran nagy ellenségeket szerez. A kínaiak ezt a ráncot “fölfüggesztett tűnek” nevezik. Veszélyt jelez, ami bármikor lecsaphat viselőjére.







Brigitte Bardot
Ha a két szemöldök belső sarkából két, párhuzamos ránc indul ki, az kiegyensúlyozottabb, kevésbé önző jellemre utal. Az ilyen ránc viselője odafigyel másokra, így miközben sikeres az életben, barátait is meg tudja tartani. (Ilyen ráncokat figyelhetünk meg például Brigitte Bardot homlokán.) Ez azonban csak a párhuzamos ráncokra igaz.

Ha a két függőleges vonal egymás felé közelít, az is önző, egoista jellemre utal.

Ha a két ránc előbb befelé ível, majd kifelé, anélkül, hogy összeolvadna, az ismét egocentrikus embert jelez, de viselőjének csekély az önbizalma. Szeretne ugyan előre jutni, de fél a társaitól. Az életben igen nehezen ér el sikereket.

Ha a két függőleges ránc nem egyenes, hanem kanyarog, az állandó bizonytalanságot sejtet. Ha a függőleges ráncot / ráncokat kisebb vízszintes ráncok keresztezik, az negatív jel. Gyakran ingerlékeny természetre utal.







Gerolamo Cardano
A vízszintes homlokráncokról Gerolamo Cardano XVI. századi olasz tudós írt először részletesebben. Szerinte a homlokon hét vízszintes ránc helyezkedhet el, ezeket a reneszánsz szellemében az asztrológiai elemzések bolygóinak feleltette meg. Felülről lefelé a Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr és a Hold uralják a ráncokat. Cardano szerint a három, jól kivehető homlokránc szerencsésebb, mint az öt vagy hat. A kevesebb, de jól kirajzolódó, töretlen ránc mindig szerencsésebb, sikeresebb életről árulkodik. (Clark Gable egykori filmsztár homlokán két jól kirajzolódó árkot figyelhetünk meg.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top