Egyéb

Szerelem és szex

A nõk viszonya a szexhez életük során változik, a pubertáskortól a klimax idõszakáig. Ha megértjük és alkalmazkodni tudunk ezekhez a változásokhoz, akkor egész életünk során képesek lehetünk az élet örömeinek megtapasztalására.

Az agy szerepe a szexben





Az agyat, mint a szexuális élvezet legfontosabb szervét jellemezték. A szexuális fantáziálgatás a legtöbb emberre jellemző. Ilyenkor különféle erotikus játékokat képzelünk el, szokatlan pozíciókat, és a fantázia segít megbarátkozni olyan esetleg szükséges “kiegészítőkkel” is, mint pl. az óvszer vagy a síkosító.

Szexuális fantáziáink elkísérnek nappal, de a szexuális együttlét előtt és közben is. Ugyanúgy, mint nem-szexuális nappali álmodozásaink, arra szolgálnak, hogy rövid időre elhagyjuk a világ realitásait, kiszabaduljunk annak szorító béklyóiból, és az álom végtelen világába meneküljünk, ahol bármi megtörténhet, ráadásul éppen úgy, ahogy mi szeretnénk.





A szeretkezés különböző módjairól álmodozni segít abban, hogy a párunkkal való együttlét során sokkal magabiztosabbak, fantáziadúsabbak legyünk. A fantáziálgatás segít felszítani és fenntartani a szexuális vágyat, és különösen hasznos azok számára (férfiaknak és nőknek egyaránt), akiknek nehézséget okoz, hogy kedvet érezzenek az együttléthez.



Szerelem-technikák





Ha jó partner akarsz lenni egy párkapcsolatban, fontosnak kell érezned a szexet is. Nem csak egyszerűen, mint szereteted egyik kifejezőeszközeként kell tekintened, de jártasnak kell lenned a különböző technikákban is. Legyél spontán, jó értelemben kiszámíthatatlan, érzéki. Ne hagyd, hogy szerelmi életed kihunyjon. Ha úgy érzed, hogy párkapcsolatodban a szex terén változások következtek be, ritkábban szeretkeztek, vagy egyszerűen kiveszett a lelkesedés belőletek, csökkent az energia, észre kell venned, hogy szükség van változtatásokra. Lehetnek ezek apró dolgok is – egy-egy izgalmas pozicíó, segédeszközök: pl. vágyat serkentő kenceficék, síkosítók “bevetése” -, de a lényeg, hogy ismét örömöt leljetek egymásban partnereddel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top