Egyéb

Otthonunkban a természet – a TIT Stúdió kiállítása

Ásványok, kõzetek, díszhalak, gombák, dísznövények, madárpókok, díszmadarak, törpenyulak, tengerimalacok, bonsai, suiseki és hajómodellek színes bemutatója.

A kiállítással párhuzamosan természetfilmek vetítése, szaktanácsadás és vásár várja a látogatókat a TIT Stúdió Egyesület által szervezett rendezvényen.

A TIT Stúdió Egyesület öntevékeny tudománybarát köreinek hagyományos, tavaszköszöntő kiállítása.

Helyszín: TIT Stúdió Egyesület
1113 Budapest, Zsombolyai u. 6.

Nyitva tartás: március 6.(szombat) 10.00 -18.00
március 7. (vasárnap) 9.00-17.00

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A TIT STÚDIÓ EGYESÜLET BEMUTATKOZIK:

A Jelenségbemutatótól a szakképzésig

Az 1970 óta működő egyesületünk országos hatókörű tudományos műveltségfejlesztő tevékenysége közismert a hazai kulturális közéletben. A TIT Stúdió létrehozása a Piarista rend tanára, a Kossuth díjas Öveges József nevéhez fűződik. Az ő irányításával valósultak meg az új típusú tudománynépszerűsítő programok. Megnyílt a Jelenségbemutató kiállítás, a “Csodák palotája”; megalakultak az öntevékeny tudománybarát körök és klubok. Sok érdeklődő diákot vonzottak a tehetséggondozó rendezvények a “Tudományos játszószobában”: a kísérletező délutáni és a laboratóriumi foglalkozások. Magyar és külföldi tudósokkal, híres kutatóexpedíciók vezetőivel, tudománynépszerűsítő könyvek szerzőivel találkozhattak az érdeklődők. Ez idő tájt kezdődött el a Magyar Rádióval és a Televízióval közös programok, műsorok szervezése pl. Világablak és Gyorsuló idő műsor a rádióban, TV-Szabadegyetem a televízióban, programok az Iskolatelevízióval. 

A TIT Stúdió 1980-ra a természettudományos ismeretterjesztés módszertani központja lett. A népszerű szabadegyetemi előadások és az országos konferenciák témaköreihez csatlakozva kezdtük el kiadványsorozatok és hangosított diaműsorok megjelentetését, természettudományi témakörű kiállítások készítését és országos vándoroltatását.

Kiemelten közhasznú egyesületünk – a hagyományokat megtartva – bővíti tudománynépszerűsítő kulturális programjainak körét. A legkülönbözőbb életkorú és iskolázottságú látogatók vesznek részt rendezvényeinken: az országos és nemzetközi konferenciákon, az ismeretterjesztő és hobby kiállításokon, a tudományos játszóházi programokon, a nagy hagyományú műveltségi diákvetélkedőkön, a tudománybarát klubok programjain, a tudományos filmbemutatókon, előadássorozatokon. Országos érdeklődés övezi a múlt századi “Népszerű Tudományos Estélyek” felelevenítését, valamint a Tudós Klub és a Magyar Tudomány Napjához kapcsolódó programjainkat.

Öveges József
Közel 20 éve működő Környezetvédelmi Oktatóközpontunk rendezvényei a környezetkultúra, a környezetbarát és -védő életmód formálását segítik (Ökológiai akadémia, természetismereti táborok és vetélkedők, környezetvédő akciók).

Egyesületünk felnőttoktatási tevékenységében kiemelt szerepe van a pedagógusok és felnőttoktatási szakemberek részére szervezett továbbképzéseknek, fórumoknak, szakmai kiadványok megjelentetésének. Az iskolarendszeren kívüli felnőttoktatásban is részt vállalunk szak- és továbbképző tanfolyamok, ismeretbővítő képzések szervezésével.

Alapítónk Öveges József emlékét a Róla elnevezett kiállítás őrzi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top