Egyéb

Országos rajzpályázat

Szeretnél egy nagyon szép kerékpárt, rollert vagy görkorcsolyát nyerni? Szeretnéd, ha az utcán az autók nem pöfögnének, és újra lehetne tiszta, friss levegõt szívni? Akkor ne habozz!




A Csillagjáró Iskolaalapítvány közel 500ezer Forint összdíjazású, országos rajzpályázatot hirdet 6-tól 18 éves korig, két korcsoportban.

A pályázat témája:

Napenergia, napenergiával működő járművek


Díjak:



Első korcsoport 6-12 éves korig
Második korcsoport 13-18 éves korig

Első díj
70 000 Ft értékű kerékpár
70 000 Ft értékű kerékpár

Második díj
30 000 Ft értékű kerékpár
30 000 Ft értékű kerékpár

Harmadik díj
15 000 Ft értékű roller
15 000 Ft értékű görkorcsolya

További díjak
Sportszerek, ismeretterjesztő könyvek, napelemes társas- és egyéb játékok, National Geographic Kölyök videók, egyéb díjak





Az országos rajzpályázat aktualitását az adja, hogy a Nuna II, (amit mi csak napautónak becézünk) Magyarországra látogat. Mi is az a Nuna II, mi is az a napautó? Egy olyan különleges jármű, amely a Nap energiáját használja benzin helyett. A Nuna II tanulmányautó, ami azt jelenti, hogy egy darab van belőle az egész világon. Reméljük néhány éven belül nem csak néhány bemutató autó, de járművek sokasága működik majd napenergiával. A napautó felületén elhelyezett napelemek a napfényt elektromos árammá alakítják át. Így a napautó működtetése ingyenes, csendes és egyáltalán nem szennyezi a környezetet!

A 2003 októberében immáron hetedszer rendezték meg a napelemes járművek világbajnokságát (World Solar Challenge). A hollandiai Delft Műszaki Egyetem diákjai – a Nuon Solar Team – által készített jármú hatalmas fölénnyel nyerte meg a versenyt, és megdöntötte a Honda által 8 éve felállított gyorsasági világrekordot is. A több mint 3000 km hosszú távot Ausztrália közútjain tették meg. (További tájékoztatás a versenyről és a csapatról a www.wsc.com és www.nuonsolarteam.com , valamint a www.nuna2.com oldalakon található.)

A Nuon Solar Team egy teljesen példátlan vállalkozásba kezd, 6500 km-es távot teljesítve kizárólag napenergia segítségével. A turné, mely az Adiante nevet viseli, Athénban indul 2004. május 29-én. 15 nagyvárost érint az útvonal, 14 különböző országban, alig két hét alatt teljesítve a hihetetlen távot. A pályázattal és az Adiante 2004 turnéval kapcsolatban friss információk a www.csillagjaro.hu oldalon találhatóak.


A napautó 2004. május 31-én, hétfőn délután érkezik meg Budapestre. Ekkor Családi Napot rendezünk, nagyon sok programmal, mókával, ökológiai játszóházzal, koncerttel, tánctanulással és természetesen a napautóval. Színhely a Budapesti Műszaki Egyetem előtti nagy parkoló. Ekkor történik majd a magyarországi rajzverseny ünnepélyes díjátadása is.


Várjuk a pályázatokat!


Bármilyen kérdéssel a projekt magyarországi koordinátorához lehet fordulni:

Mihalik Zoltán E-mail: napauto@csillagjaro.hu

Tel.: (+36) 1-3097355, 1-3097356


Részletek:

Pályázók köre:

Pályázhat lakhelytől és állampolgárságtól függetlenül bárki, aki 2004 április 1-ig betöltötte 6. életévét és még nem töltötte be 19. életévét.

A pályázaton nem vehetnek részt a Csillagjáró Alapítvány dolgozói és azok közvetlen hozzátartozói.

1) Beküldési határidő

2004. május 10. A késve érkezett pályázatokat ugyan átadjuk a NUON Solar csapatának, de a zsűrizésben nem vesznek részt, díjakat nem kaphatnak. A rajzokat 2004 május 10-ig kell eljuttatni személyesen vagy postai úton a Csillagjáró Általános Iskolába, melynek címe :

1112. Budapest, Repülőtéri út 6.


2) Formátum és eszközök

• A beküldendő rajzok mérete: A3 méret (29,7 x 42,0 cm)

• Az ettől eltérő méretű pályaművek a zsűrizésben nem vesznek részt!

• Bármilyen technika (tinta, festék, ceruza, zsírkréta stb.) használható

• A rajzokat keretezni, kasírozni nem szabad!

• Domborműveket, szobrokat, kisplasztikákat nem áll módunkban elfogadni!

• A beküldött alkotásokat a Nuon Csapat magával viszi Portugáliába, így a rajzokat semmilyen körülmények között visszaküldeni nem tudjuk!

• Egy pályázó egy pályaművet küldhet be!


3) Rajzok témája
A beküldendő rajzok a következő két téma egyikét ábrázolhatják:



a. A napautó (Nuna II) áthalad Magyarországon. A háttérnek vagy a rajz valamely részének tartalmaznia kell valamely Magyarországra jellemző, felismerhető épített vagy természetes környezetet (pl.: Dunakanyar, Parlament stb.)


b. Hogyan képzeled el a jövő napelemes járműveit?


4) Információ


• Minden rajz hátulján szerepelnie kell a következő információnak:

• Rajz készítőjének neve

• Születési dátuma

• Pontos postacíme, szülők telefonszáma

• Rajz készítésének időpontja

• Iskola neve, osztály megjelöléssel (pl. 3.c. oszt)

• Felkészítő vagy segítő pedagógus neve

• Iskola pontos címe, telefonszáma

Hiányos információval érkező rajzok a pályázatban nem vehetnek részt. A nyerteseket telefonon értesítjük, így nagyon fontos a telefonszám megjelölése. A nyertesek nyereményüket csak az Ünnepélyes Díjátadón vehetik át, május 31-én. Akadályoztatásuk esetén a díjak elszállításáról gondoskodniuk kell!

A rajzokon feltüntetett adatokat sem a Csillagjáró Alapítvány, sem a Nuon Solar Team nem tárolja, nem használja fel a pályázat céljain kívül másra, harmadik személynek semmilyen körülmények között ki nem adja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top