Egyéb

A Nemzetközi Gyermeknap országos programjai

A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a legkisebbek szórakoztatásról gondoskodó egész napos programokat ajánlunk.





Események Budapesten

A Kossuth térre, a Parlament parkolójába mintegy 80 billenős autó szállítja azt a 400 köbméternyi homokot, ami az óriási várépítő verseny alapanyaga lesz. A homokvár építésen kívül gólyalábasok, arcfestők, bábműsor, kézművesek (babakészítés, bőrözés, szárazvirág-kompozíció készítés, madárijesztő készítés, magfüzér készítés), aszfalt-kréta rajzolás, szappanbuborék fújás és óriáskivetítőn rajz- és diafilmek várják a gyerekeket és szüleiket az Országház előtt. Az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal „labirintusa” (ability park) nem csak a kicsiknek szól és nem csak a szórakozásról. Itt a korlátozott képességekkel élők életébe nyerhet bárki mélyebb bepillantást; kipróbálhatja, milyen kerekesszékkel közlekedni, sportolni, vagy vakon sétára indulni.

Események országszerte

Veszprém: Kézműves foglalkozások, gyerekműsor, kutyaiskola, rendőrségi bemutató, zenés gyerekelőadás, Vackor-játszóbusz, Internet-sátor, a Laczkó Dezső Múzeum programjai.

Szombathely: Diákszínpad, családi vetélkedő, gokart verseny, ugráló-vár, körhinta, Internet-sátor, harci jármű- és közelharc bemutató.

Győr: Hetedhét határon – Európa meséi játékos vetélkedő és programsorozat, a Xantus János Múzeum programjai.

Pécs: Zenekarok, néptáncegyüttesek fellépése, a Janus Pannonius Múzeum programjai.

Szekszárd: Bábjáték, kézműves foglalkozások, tűzoltók és a katasztrófavédelem bemutatói, Internet-sátor, Wosinsky Mór Múzeum programjai.

Salgótarján: Családi vetélkedő, labdarúgó torna, kerékpáros verseny, musical részletek, határőrök bemutatója, Nógrádi Történeti Múzeum programjai.

Szolnok: Táncegyüttesek fellépése, katasztrófavédelem és kutyás bemutató, Internet-sátor, Damjanich Múzeum programjai.

Eger: Táncegyüttesek, gyerekszínház, bohóc, kézműves játszóházak, rendőrautó-, mentő-, tűzoltóautó nézegetés, kerékpáros bemutató, aszfaltrajz-verseny, Vackor busz, Dobó István Múzeum programjai.

Szeged: Aszfaltrajz-verseny, vásári komédia (bűvészek, táncosok, bábosok), Internet-sátor, technikai bemutató, katonazenekar muzsika, a Móra Ferenc Múzeum programjai.

Orosháza: Kutyaiskolai bemutató, diákszínpad előadás, LEGO kiállítás, határőrök technikai bemutatója.

Kecskemét: Bábelőadás, kézműves bemutató, sakk szimultán, bűvészelőadás, Internet-sátor, Repülő Múzeum repülői, fegyver- és technikai bemutatók.

Vác: Gyermek-táncház, rendőr-, tűzoltó-, mentő bemutatók, kézművesek munka közben, Vackor-játszóbusz, a Budapesti Zsonglőr Egyesület előadása.

Nagykanizsa: Kézművesek, gólyalábasok, sportversenyek, kisvonatozás, Internet-sátor, kutya-, fegyver- és technikai bemutató.

Székesfehérvár: Katonazenekar muzsika, közelharc-, technikai bemutató, a Szent István Múzeum programjai.

Miskolc: A Gitaro fogyatékos zenekar előadása, a Hermann Ottó Múzeum programjai.

Fonyódliget: Játszóház, vetélkedők, védőnői tanácsadás, bábelőadás, vásári komédia.

Bábolnai Nemzeti Lovasbirtok Kft, Bábolna: Lovaglás, élő biológia óra, kocsizás – egész napos program a Komárom-Esztergomi nevelőintézetek lakóinak.

Balatoni Halászati Rt, Keszthely: Horgászás, hajózás egész nap a hátrányos helyzetű gyermekek részére.

A MÁV és a Volán járatait gyermekek és kísérőik a gyermeknapon ingyen használhatják.

A programok elsősorban a gyermekek szórakoztatását szolgálják; mindenütt lesz gyerekelőadás az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal jóvoltából; emellett sok helyen rendeznek aszfaltrajz-versenyeket.

A Honvédemi Minisztérium fegyver és technikai bemutatóval, katonazenekarok fellépéseivel, munkakutya és közelharc bemutatókkal, harci-, mentő- és rendőrautó bemutatókkal színesíti a helyi programokat, néhány helyszínen a tűzoltóság, határőrség, katasztrófavédelem eszközeit próbálhatják ki, illetve nézhetik meg közelebbről a gyerekek.

Több helyen egy-egy vidéki múzeum települ ki a város valamelyik parkjába, illetve a múzeum kertjében szerveznek alkalmi bemutatókat, ügyességi, interaktív játékokat.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Internet-sátraiban a világhálóval ismerkedhetnek az érdeklődők.

Az országos programsorozat fővédnökei: Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős tárcanélküli miniszter, Gyurcsány Ferenc, a GYISM minisztere, és Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatal vezető minisztere.

Részletes információk a programokkal kapcsolatosan a www.magyarorszag.hu honlapon találhatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top