Egyéb

Gaál Noéminél

Gödöllõ központjába, ám mégis egy csendes kis utcába szólt a meghívásunk. Noémi saját videotékájára a konyhaablakból is rálát, így bármikor ellenõrizheti a munka menetét.







Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A ház alsó szintjén lévő ajándékbolt forgalmát pedig Pöttöm kutyus sétáltatása közben veheti szemügyre, feltéve persze, hogy nem éppen a televízióban mondja el nekünk az éppen aktuális időjárást.


– Sárospatakról a családommal költöztem Gödöllőre, ötéves koromban. Nagyon megszerettem ezt a várost, egyrészt nagyon kényelmes Budapest közelsége, másrészt itt még érezni lehet a kisvárosi jelleget. Itt laknak a szüleim, a húgomék, és a két vállalkozásom is – ami már a televíziózás előtt megvolt – ideköt. A közlekedés remekül megoldott, alig negyed óra alatt a fővárosban vagyok. Ebben a lakásban két éve lakom, szerkezetkészen vettem, így a belső falakat saját elképzeléseim szerint alakíthattam. Az üvegtéglás kombinációk mindig is a vágyaim között szerepeltek… A választásnál elsődleges szempont volt, hogy az otthonom a központban legyen. Ez volt az első modern társasház a városban, az előnye többek közt az, hogy bár a legforgalmasabb helyen van, de az előttünk lévő utca zsákutca, így igazán csendes, meghitt a környezet.



 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A falak és a kőburkolatok tisztaságot és eleganciát sugároznak. – Ragaszkodtam a tiszta, világos színekhez, mert a ma divatos, egyszerű, minimalista vonalvezetést szeretem, és a továbbiakban is ezt akarom követni. A fürdőszobát egy tervező barátnőm segítségével alakítottuk ki. Az ő ötlete volt a pult megoldása és a padlólap variálása is. Miután a válaszfalakat oda helyezhettem, ahova akartam, az előtér, a konyha és a nappali egy légtérbe került. Kimondottan szeretem benne, hogy a konyharészen földig ér az ablak, sokszor csak leülök eléje egy párnára, és innen nézem a város forgalmát. A konyhaberendezésnél az egyetlen szempontom az volt, hogy sarokmosogató legyen.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
Természetesen itt is a fémes-szürkés színárnyalat dominál, natúr fával kombinálva. Pöttöm kutyám négy éve van velem, így az építésnél figyelembe kellett venni, hogy ő is itt fog lakni, ezért a lakás nagy részében kő padlóburkolat van. A nappalit is miatta bútoroztuk csak átmenetileg be, mert azt hiszem, egy új ülőgarnitúrát nehezen bocsátanék az ő rendelkezésére is… A lámpákat nagyon szeretem, az Ikeában vásárolt falikarok és állólámpák meghatározzák a leendő berendezés stílusát.
A legtöbb ablaka a hálónak van, így itt az üvegtéglás fallal kombinálva egészen különleges fényhatások érvényesülnek.
Szerintem az ablakokon bejutó fény igazán meghatározza a hangulatot. Szerettem volna többet is, de az önkormányzat csak ennyit engedélyezett. A hálóban is az én ízlésvilágom érvényesül, a világos, egyszerű, vonalvezetés. A hely teljes kihasználása miatt ide csak méretre készített bútorok kerülhettek.
– Végleges megoldást jelent ez az otthon számodra?
– Természetesen a családi életet gyerekekkel, kutyával és macskával én is egy kertes házban képzelem el, kicsit távolabb a központ zajától, de a mostani életvitelemhez ez a hely a legalkalmasabb, és a párommal remekül érezzük itt magunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top