Egyéb

Marokkói emlék

Aki egy kicsit is ért a szakácsmesterséghez, vagy szereti a különleges ízeket, az tudja, milyen komoly szerepük van az ételek elkészítésében a fûszereknek. Ám az ízesítõkkel tudni kell bánni!







Kattints a képre a nagyobb méretű képhez!

Ha keveset használunk belőlük, a többi alapanyag közt nem lehet ízüket észrevenni, ha azonban túlságosan bőkezűen bánunk velük, töménnyé, akár ehetetlenné is tehetik a fogást. Nos, ugyanez elmondható a lakberendezésről is…


Se túl sok, se túl kevés ne legyen a „fűszer” egy lakásban. A tökéletesen eltalált arányok azonban megteremthetik akár egy ősi kultúra és a kortárs design kellemes és rafinált harmóniáját is.
A cseresznyeszínű, finom vonalú, olasz Calligaris bútorokat már a lakásvásárlás előtt kinézték maguknak vendéglátóink a Casa Nostra üzletében. Szerencsére a lakás jó beosztásúnak bizonyult, nem kellett változtatni rajta, ám a helyiségeket egyedien akarták berendezni. A háziasszony jó ízlését dicséri a burkolatok, falszínek összehangolása, mely kellemes alapot biztosított az enteriőröknek. Elegáns lett a hálószoba a bézses árnyalatú, csíkos Laura Ashley tapétával és textilekkel, meghitt a dolgozó, ahová még egy kihúzható vendégkanapét is tettek, ügyes a kis, U alakú konyha, és szép a fürdőszoba. Az igazi kihívást azonban az étkezővel egy légterű nappali kialakítása jelentette. Meg kellett osztani ugyanis a teret anélkül, hogy a tágasságérzetet csökkentenék. Ez a szoba közepére felhúzott, egymással szembe állított, gipszkarton elemeknek köszönhetően sikerült is. Így az egy térben lévő funkciók jól elkülönülnek, ugyanakkor maga a szerkezet praktikusan kihasználható, ráadásul meghagyja a nyitottság illúzióját.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű képhez!

A két fal közé fölülre polcok kerültek, amelyek tovább osztják a teret, alulra pedig alacsony tálalószekrényt tettek, melynek hátoldalához támaszkodik a társalgó egyik bordó kárpitos kanapéja. Jó döntésnek bizonyult a nappali falának tejeskávészíne, mely különleges, elegáns hatást kelt. Fontos szempont volt, hogy a tekintélyes könyvgyűjteménynek is helyet teremtsenek, s a nappali hosszú fala erre a célra ideálisnak tűnt. Az alul zárt szekrényekkel kombinált polcrendszer nem csupán a tárolás gondját oldja meg, de igazán mutatós darab is. A beépített szekrények, az áthidaló polcok, a konyhabútor és minden átalakítás egy ügyes asztalosmester, Berecz Botond műhelyében készült, a háziak teljes megelégedésére.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű képhez!
Jól illik a modern bútorokhoz az ugyancsak olasz ülőgarnitúra, amely a lágyabb, klasszikusabb irányvonalat képviseli kecsesen legömbölyített karfáival, elegáns bordós huzatával. A hozzá társított, egyszerű, alacsony dohányzóasztal különlegessége a háromrekeszes kínálóbetét, amely tetszés szerint tologatható az asztallapon, s melybe nem csupán ropogtatnivalót, de akár pot-pourrit, kagylókat, kisebb emléktárgyakat vagy terméseket, szép kavicsokat is lehet tenni dekorációként – az adott évszaknak megfelelően. Letisztult vonalvezetésű, design lámpákat választottak a lakásba, s az L’ Twins Galériában Krüzsely Gábor* grafikái közül válogattak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top