Egyéb

Színminta szerint

Azt mondják, mindig az a bizonyos elsõ lépés a legnehezebb: megtalálni a kályhát, ahonnan elindulhatunk. Igaz ez a lakberendezésben is, hiszen olykor csak egy apróság kell, hogy szárnyra kaphasson az alkotó fantázia, s az adott térbõl kialakulhasson a személyre szabott környezet.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Lehet ez a kapaszkodó egy régi tárgy, egy kedvelt szín vagy stílus, meglévő bútor, de lehet egyszerűen egy fadarab is – akárcsak ebben az esetben.
Amikor Pónya Judit lakberendezőt felkereste a fiatal pár, az egyetlen biztos dolog, amelyben megállapodtak, egy színárnyalat volt. A házigazdának ugyanis kezébe akadt egy vörösesbarna, redwood fa mintalapocska, amely úgy látszik, teljesen megbabonázta. Kérése tehát az volt, hogy a győri, tetőtéri, szerkezetkészen átvett lakás fafelületei ebben a különleges, mély, izzó árnyalatban fürödjenek. Akadt azért más is, amihez tervezés közben alkalmazkodni kellett… A konyha-étkező-nappali összefüggő terének kellős közepén ugyanis egy elmozdíthatatlan, kiválthatatlan pillér állt, amely gyakorlatilag lehetetlenné tette az étkező elhelyezését. Ha ugyanis az oszlop konyhai felére tették volna az asztalt, nem lehetett volna a munkapulthoz férni, a szoba felőli oldalra helyezve azonban a nappali terét zsúfolták volna tele.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A tervező azonban a pillért térelválasztóként, látványelemként fogta fel, és tartószerkezetként is hasznosította. Piskóta alakú, gömbölyített végű üveglappal fogta közre az oszlopot, így az asztallap konyhai fele lett az étkező, a nappali felől pedig lerakópultként szolgál. A csővázas, mutatós székek nem új szerzemények, feketék voltak és kopottak, de egy kis ezüst festék szemmel láthatóan csodákra volt képes… Adott volt tehát a ferde falsíkok alatt körbefutó konyha bútorainak redwood furnéros alapanyaga, melyet a lakberendező matt krómkiegészítőkkel és egyszerű formákkal társított. Kivitelezése – akárcsak a lakás többi egyedi bútoráé – egy remek szakember, Orbán Tamás asztalos keze munkáját dicséri. Az egybefüggő térben a konyha meghatározta az összképet. Diszkrét ezüstmintával díszített, világos kővel borították a padlót és a pult fölötti falszakaszt, amelyet a nappalirészben a konyhabútor árnyalatával megegyező, különlegesen szép faburkolat vált fel. Enyhén lilás színt kaptak a falak, ami a hálóban teljesedik ki merészebb, valódi mályvaszínné.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
L alakú, világos, minimál formavilágú ülőgarnitúra került a sarokba a Kanizsa Trend üzletéből, melyet előzőleg Ytongból épített térdfallal vettek körbe. Az így kialakított párkányzatot sötétebb árnyalatúra festették, tetejét pedig fémlemezzel fedték le. Két fekete-fehér fotónak, melyek a házigazda előző otthonának díszei voltak, a lakberendező igazán méltó helyet teremtett: egy-egy horganyzott lemezzel bélelt, méretre szabott, megvilágított falfülkét tervezett, amelyek a posztereket igazi látványossággá emelik. Jól mutatnak alattuk a párkányon sorakozó, ugyancsak ezüstösen csillogó fémkeretben díszelgő családi fényképek. Ezeket a körbefutó álmennyezetbe rejtett spotlámpák világítják meg…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top