nlc.hu
Egyéb
Évszázados tetõ alatt

Évszázados tetõ alatt

Élénk képzelõerõ kell ahhoz, hogy egy padlástér minden szépségét meglássuk, és ügyesség, kreativitás, hogy a rendelkezésünkre álló teret jól kihasználva rendezzük be. hagyománytiszteletrõl árulkodik.







Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A Budai Vár egyik műemlék épületének padlásterét egy fiatal testvérpár vette birtokba. Otthonuk minden szeglete fiatalos lendületről, energiáról árulkodik, ugyanakkor
vendéglátóink lakásának tetőszerkezete több mint száz éves. A megfeketedett, girbegurba gerendákat kemény munkával csiszolták le, tisztították meg annyira, hogy a fa erezete, patinás szépsége megmutatkozhasson. A szabadon hagyott, és így már kiemelt látványelemnek számító öreg gerendák remekül megférnek a mai, modern bútorokkal. Egyszerű vonalú ülőgarnitúra, és ugyancsak korszerű étkezőbútorok kerültek ide. Egzotikus tárgyak, szép, régi szőnyegek és kortárs darabok kellemes keveréke határozza meg az összképet, mely mégis harmonikus, hiszen a közös rendezőelv, a lányok fiatalsága és vállalkozó szelleme egységes stílust teremt.



 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Minden helyiségbe jutott régi gerenda és ferde falsík bőven – hiszen tulajdonképpen egy öreg padlástérben vagyunk, s ezek elkerülhetetlen szerkezeti adottságok –, melyek egyszerre jelentettek hátrányt és előnyt is. Nehézséget leginkább a kevés szabad, függőleges falfelület okozott a bútorok elhelyezésekor, ez azonban szinte elhanyagolható kényelmetlenségnek számít azért az alaphangulatért cserébe, melyet a patinás szerkezeti elemek látványa áraszt. A nappali halványszürke sarokkanapéját a Human Design üzletében találták, s ez a minimál jellegű, fiatalos darab remekül illik ide, különösen, hogy vidám piros-bordó párnákkal egészítették ki. A díszpárnák vöröse a szép, tarka szőnyeg mintázatában is felbukkan, s hogy telitalálat a választás, az nem a véletlen műve, hiszen a Kilim Szőnyegszalon munkatársai jó néhány darabot idepróbáltak, hogy megtalálják az igazit.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
A kikapcsolódáshoz, tanuláshoz, pihenéshez egy kis meditálás is hozzásegít, füstölők, egzotikus tárgyak, gyertyák szolgálnak kellékül az ezoterikus hangulathoz. Szinte minden ilyen jellegű dísztárgyat, illetve kiegészítő kisbútort az Egzotikus Áruk Boltjában vették Sződligeten, egy kellemes kirándulás alkalmával. Az egyszerű, praktikus és semleges Ikea bútorral berendezett konyhasarokban bükk ajtófrontok mögé rejtették a hűtőt és a mosogatógépet, így szobaszerű lett az ide kapcsolódó étkező. A fehér kárpitos székek eleganciát, a japános teríték pedig némi pikantériát csempész a sok zöld növénnyel, valóságos mini télikerttel is kiegészült, kellemes enteriőrbe…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top