Egyéb

Színjáték térben

Ha fekete-fehérben készültek volna ezek a fotók, elsõ látásra azonnal a kilencvenes évek minimalizmusának iskolapéldáját vélnénk felfedezni bennük.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Ám így, színesben – figyelembe véve néhány apró részletet is, kiderül, ez a lakás már a „kevesebb több” elméleténél maibb, korszerűbb, az egyszerűség mellett felvállalja a bőkezűen adagolt színpompát, a szigorú szögletességen túlmutatva nem riad vissza a játékosabb formáktól sem. Ez már nem az ezredvég, hanem a huszonegyedik század elejének irányzata…
Szabad kezet kapott Pálfi Brigitta lakberendező e modern társasházban lévő, nyolcvan négyzetméteres lakás berendezésekor. Megbízója, a fiatal férfiember egy akár több személy által is kényelmesen lakható, korszerű, magas minőségű, modern, de mégis barátságos otthon megtervezésére kérte fel. A korszerűséget és minőséget a nemes anyagok, a javarészt olasz designbútorok és a csúcstechnológia termékeinek számító konyhai és fürdőszobai berendezések képviselik. A barátságosságot, az otthonosságot és a sajátos hangulatot pedig a merész színvilág, a falak és padlóburkolatok melegsége, az egyedi lakástextilek és nem utolsó sorban Müller Árpád* festményei biztosítják.



 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A szögletes és íves formák, a high-tech és a természetesség kellemes harmóniáját már az előtérbe lépve tapasztalhatjuk. Az alapagyag sokféle természetes árnyalatában játszó, egybefüggő diófa padló borítja az előszobát és nappalit. Melegségével kontrasztban áll a markánsan férfias megjelenésű, alumíniumszerkezetes, fekete, festett üvegajtós, Molteni gardróbszekrény. A szigorú vonalvezetésű bútordarab előtt pedig – ellenpontként – Gulyás Judit hullámvonalas, puha gyapjúszőnyege vezet végig. A B&B Italia formatervezett bútoraival berendezett nappaliban két ultramodern és nagyon kényelmes ülőalkalmatosság is várja a pihenni vágyót. Egyik a neves Andy kanapé, melynek különlegessége, hogy a szó szoros értelmében „testre szabható”, azaz ülőfelülete mélyíthető, háttámlájának dőlésszöge pedig változtatható – tetszés szerint. A másik a fémszerkezetes, fekete bőrhuzatos pihenőszék, mágneses párnával. Mattüveg és márványlapos, fehérített bükk lerakóasztalkák és szellős, alumíniumvázas polc egészítik ki a berendezést, melynek világos-sötét kontrasztja remekül érvényesül a házigazda által választott, borvörös színre festett fal előtt. Ez az árnyalat emeli ki az egyes falszakaszokat, hangsúlyozza a geometrikus térformákat a nappalirészben a törtfehér mennyezet és okkerszínű falszakaszok között, míg a karakterizáló szerepet a konyhafalon a csokoládébarna veszi át.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
Jól mutat ez előtt a különleges, mély, barátságos árnyalatú háttér előtt a Dada olasz, design konyhabútor magasfényű, fehér frontjaival, szépen kivitelezett, törtfehér Corian munkapultjával, mely a hátpanellel is egybeöntött, így tökéletesen összefüggő, higiénikus és ellenálló felületet alkot. Ráadásul lényegesen melegebb hatást is kelt, mint mondjuk egy kő vagy kerámia, és erre itt a high-tech hatás ellensúlyozataként szükség is van. A csúcstechnikát a Miele háztartási gépek képviselik a funkcionálisan berendezett konyharészben. Egy térben áll, szorosan összefügg a konyhával a szintén minimalista ihletésű étkező, a Fonte Bútorházból származó, Molteni bútoraival, az elegáns, modern, fehérített tölgyfa tálalókomóddal, a robusztus, mégis szellős hatást keltő étkezőasztallal. Utóbbit a már designklasszikusnak számító Aldo Rossi karosszékei veszik körül, melyek a nappali hangulatára rímelő, sötét árnyalatú kárpitozást kaptak…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top