Egyéb

Vízparti színpompa

Túl vagyunk már azon az idõn, amikor a nyaraló szóról egy ütött-kopott házikó jutott eszünkbe, telizsúfolva az állandó lakhelyrõl kiszuperált bútorokkal. Ám vannak hétvégi házak, melyek csak a városi otthonok kicsinyített másai.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Pedig nyaralni másképp is lehet: stílusosan, vidáman, modern szellemben – s mindez ráadásul nem is kerül  feltétlenül több pénzbe. Vendéglátónk nyaralója minimális költségvetésből lett esztétikus, egyszerű és funkcionális. A folyóparti házak közül nem tűnik ki semmivel vendéglátóink nyaralója: egyszerű téglaépület, háttal az útnak. Igazi arcát szemből, a part felől mutatja: egész oldala üveg, hogy minél több természetes fényt eresszen be, és hogy a belső térből mindenhonnan élvezhető legyen a páratlan kilátás. A nappali, étkező és konyha, illetve természetesen a hatalmas terasz is a víz felé komponált: mindenhonnan látható a folyó és a partján burjánzó, a maga érintetlenségében gyönyörű növényzet, illetve az apró stég.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Itt valóban mindent az épület funkciója szerint alakítottak ki – ellentétben azokkal a nyaralókkal, melyek valójában a tulajdonos állandó otthonának kicsinyített másai. Bár minden háztartási eszközzel felszerelték (mosó- és mosogatógép, rengeteg tároló és gépesített konyha is segít abban, hogy teljesen működőképes és jól használható legyen), a ház elsődleges szerepe mégis az, hogy az egész napos kültéri semmittevéstől megfáradt nyaralónak hűvös beltéri menedéket nyújtson éjszakára.
Mivel a tulajdonosok szerint egy nyaralóba elsősorban relaxálni és felfrissülni jár az ember, semmiképp sem akarták leselejtezett bútoraikkal berendezni a világos, tágas, szellős, napfényes teret.








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!


 


Vidám, színes darabokra vágytak, amelyek bent is a napsütés illúzióját keltik. Éppen ezért napsárga konyhabútort csináltattak, melyet vidám, kétféle zöld variációjából rakott csempével kombináltak. Ez a két szín, illetve ezek árnyalatai dominálnak a térben: a függönyökön, a kanapén és párnáin, az étkező könnyű műanyag székein, de még a teraszon lévő székek ülőpárnáin is. Sőt a zöld-narancssárga színkombináció a fürdőszobában is visszaköszön, ahol a falon futó csempecsíkok formájában bolondítja meg az egyébként kissé szűkös, fehér teret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top