Egyéb

Családmodell

A vidéki, kertvárosi ház fiatal tulajdonosai hosszú távra terveztek. Pontosan tudták, hogy mit akarnak, mire van szükségük most, és azt, hogyan tudnak évek múltán is – ha majd bõvül a család – kényelmesen élni itt.

Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Az életfilozófiájuk, a jövőt tekintő terveik világosak voltak, a kétszintes ház szerkezetkészen állt, amikor felkérték az építészmérnök-lakberendező párost, Fógl Szilviát és Istvándi Horváth Beátát, hogy tervezzenek számukra lakható otthont.
– Három órán keresztül tudnánk megállás nélkül mesélni erről a házról – mondja Istvándi Horváth Beáta lakberendező, aki, akárcsak állandó munkatársa, Fógl Szilvia, egyik legkedvesebb munkájának tartja e kertvárosi otthon berendezését. – Remekül együtt tudtunk működni a megrendelőkkel – folytatják szinte egymás szavába vágva a tervezők –, mert nagy vonalakban megvoltak a határozott elképzeléseik, de azon belül hagytak bennünket szabadon alkotni. Nem volt bizonytalankodás, a megbeszéléseken pontos útbaigazításokat adtak, és határozottan döntöttek, nem kellett a terveket módosítgatni, átrajzolgatni.

Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Klasszikus családmodellt állított fel a fiatal házaspár. Kisbabájuk mellé még legalább két gyereket terveznek, életüket kényelemben, nyugalomban kívánják élni, ünnepeiket népes családi-baráti körben akarják tölteni. Ehhez pedig egy hagyományos értelemben vett családi ház, békebeli hangulatú otthon kell. Persze, a tulajdonosok korának és napjaink követelményeinek is megfelelően modern, korszerű köntösben. Amihez pedig, érdekes módon, olykor éppen a hagyományokhoz kell visszatérni… Ilyen merész visszatérés eredménye lett a térszervezés is. A tervezők ugyanis felajánlották a ma oly népszerű konyha-étkező-nappali hármasának megvalósítását a ház alsó szintjén, de vendéglátóink nemet mondtak. Úgy gondolták, közösségi térnek, vendégfogadásra bőven elegendő hely jut a tágas étkezős konyhában, melyhez nagy terasz is csatlakozik. A meghittebb nappalit pedig leválasztanák, s nem annyira a közösségi térhez, mint inkább az intimebb, családi zónához csatolnák. Így az valóban a pihenést, a csöndesebb kikapcsolódást szolgálná. Ugyanilyen biztosak voltak abban is, hogy mindkét szint teljes berendezésére pillanatnyilag nem lesz lehetőségük. Ezért a tetőteret lezárták, és azt kérték a tervezőktől, hogy legyen az alsó szint mielőbb teljesen készen. Berendezett, élhető, lakható. Ne kelljen papírládákon ücsörögve várni, hogy összegyűljön a pénz mindenre, hogy meglegyen a ki tudja milyen drága bútor…

Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
Fógl Szilvia és Istvándi Horváth Beáta tökéletesen teljesítették a feladatot. Egységes szín- és anyaghasználattal, ötletes bútorozással és néhány egyedileg tervezett darabbal meghitt, barátságos és modern otthont alakítottak ki a földszinti területen. A színvilág a meleg tónusú barnák és törtfehérek kontrasztjára épül, egy-egy élénkebb színfolttal – így padlizsánba hajló bordóval, és a hálóban zölddel – élénkítve. A formák modernek, könnyedek, a beépített bútorok anyaga konyhában, fürdőben egységesen laminált bútorlap. Nézzünk hát körül, figyeljük meg az igényes részletmegoldásokat, a gondos kivitelezést!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top