Egyéb

Részletkérdés

Fiatal házaspár teremtette meg elsõ otthonát a háromszobás, hatvanhét négyzetméteres debreceni panellakásban. Szakember segítsége nélkül mindent maguk választottak ki.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A tervek, az egyedi ötletek ifjú háziasszonyunk kreativitását dicsérik.A berendezés egységessége a színek harmóniájának, valamint az egyszerű és természetes anyagok használatának köszönhető, ám a lakásra jellemző sajátos hangulat, a különleges összkép titka a jól kitalált részletekben keresendő… Háziasszonyunk, bár nem szakmája a lakberendezés, mégis vérbeli szakemberhez méltó koncepciót dolgozott ki otthona berendezéséhez. Abból indult ki, hogy – mi tagadás – egy panellakás úgy önmagában bizony szokványosnak és szűkösnek mondható, és azt tűzte ki célul, hogy otthona mégis különleges legyen, igényes és tágas hatású. Méghozzá úgy, hogy mindez ne kerüljön túlságosan sokba. Először falbontást tervezett a tágasság és átláthatóság érdekében, ám statikai okokból lehetetlennek bizonyult teljesen egybenyitni a nappalit és a konyhát. Így maradtak a falak az eredeti helyükön, és csupán a fölöslegesnek ítélt ajtókat távolították el.
Mivel nagy a család és népes a baráti kör, igen gyakori itt a vendégjárás. Fontos volt hát, hogy a nappali tágas és kényelmes legyen, sőt éjszakai szálláslehetőségről is gondoskodni kellett az idelátogató rokonoknak. Így a hálószoba mellett egy dolgozóval kombinált vendégszobát is berendeztek, mely nappal ideális otthoni munkahely, éjszakára pedig különálló vendégszobává minősíthető. Szem előtt tartották azonban a hagyományos családi házak, a tradicionális otthonok alapszabályát is, miszerint a családi élet központja, azaz a „családi tűzhely” tulajdonképpen a konyha, ezért különös hangsúlyt fektettek ennek kialakítására is.








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A fiatal hölgy elve, hogy berendezkedéskor semmit sem szabad elkapkodni, türelmesen kell válogatni, minden bútort, minden tárgyat nagy körültekintéssel kell megvásárolni. Ha pedig így teszünk, kevesebb pénzből is jó minőségű, tetszetős darabokra tehetünk szert – mint azt a példa is bizonyítja. Tárgyainkat pedig egy kis fantáziával, kreativitással és – ami fontos! – az apró részletekre való odafigyeléssel egyedivé alakíthatjuk. Ő maga ezúttal az Ikea kínálatában találta meg a megfelelő berendezést. Antikolt felületű fabútorokat választott az egész lakásba, szinte darabonként összeválogatva az ideillő tárgyakat. Ülőkének is jól használható cipősszekrény és falra rögzített rakodópolc került a keskeny előszobába, melynek szűkösségét remekül ellensúlyozza a fényes felületű, mustársárga-fehér, átlósan rakott padlóburkolat. Ugyancsak térnövelő hatású itt – praktikusságán túl – a hatalmas, látványos, fakeretes tükör. Szintén fafelületű az egyszerűségében is mutatós, modern vonalú konyhabeépítés, és kellemes otthonosságot áraszt, kényelmet nyújt itt az egyszerű, hagyományos ihletésű, antikolt felületű étkezőgarnitúra.
Rengeteg könyvnek kellett helyet biztosítani a nappaliban, amelynek egyik falát ezért a tévé- és hifiállványt is magába foglaló polcrendszer borítja, míg a másik falfelület egyetlen dekoratív grafikakompozíciónak ad helyet. Az Ikeából származó, szándékosan keret nélkül hagyott, így szellős, levegős hatást keltő, ötletesen elrendezett rajzok a helyiség legfontosabb látványelemévé léptek elő. Kényelmes ülőgarnitúra csábít a pihenésre, a bútorok terebélyességét feledteti a visszafogott, natúr kárpitozás.








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
A kis fürdőszoba egyszerű berendezésű, fabútorai azonban melegséget, meghitt hangulatot árasztanak. Vidámságot itt a napsárga csempe biztosít, amelynek széles, fehér fugái tágítják a teret és a szaniterek fehérségére rímelnek.
Élénkebb, melegebb a háló színvilága, ahol a sárgára hangolt teret narancsos, vöröses tónusok teszik még bensőségesebbé.
Egységességet ad az egész lakásnak a minden helyiségben egyforma, sötét tojáshéj színű falfestés és a természetes fafelületek melegsége. S hogy mégsem válik egyhangúvá, unalmassá a tér, azt az okosan, mértékkel adagolt élénkebb színek, a könnyen változtatható, lecserélhető textilek, függönyök, párnák árnyalatai biztosítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top