Egyéb

5 tipp a szelektív hulladékgyûjtéshez

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a környezettudatos gondolkodás. Az utcák végénél, terek sarkában feltûntek a különbözõ színû konténerek, melyek arra sarkallnak, hogy válogassuk szét a szemetet.






Mindenkinek érdeke, hogy védje a környezetét, legalább annyival, hogy ami hasznos, az ne kerüljön a szemétbe, hanem a megfelelő konténerbe. Ehhez szeretnénk kedvet csinálni olvasóinknak azzal, hogy adunk néhány tippet, hogyan lehet praktikusan, de esztétikusan szelektálva tárolni otthon üveget, papírt, fémet (fehéret és színeset), műanyagot és szárazelemet.

FÉMKUKÁK
A különböző színekről könnyen megjegyezhető, hogy minek melyik tartóban a helye (Ikea, 3990 Ft/db)


 


 







 


FEDELES DOBOZOK
Ha van garázs vagy pince, oda néhány olcsó műanyag doboz is megteszi, melyeket érdemes felcímkézni. Ezek a dobozok egymásra is rakhatók, mert a fedelükön lévő kis ajtók egymástól függetlenül nyithatók (Ikea, 1990 Ft/db)


 


 


 


 







KOSARAK
Néhány csinos füles kosár jó szolgálatot tesz, ráadásul így rögtön a konténerekhez vihető a hulladék(Kika, 1250 Ft/db)


 


 


 







 FONOTT TÁROLÓK
Ha csak az előszobában lehet megoldani a szemétgyűjtést, akkor érdemes szép tárolókat választani. Mindegyik legyen azonos stílusú, de egy hajszálnyit más, így könnyű felismerni, mit hova kell dobni (Bo Concept, kerek nyers 24479 Ft, kerek fekete 26259 Ft, szögletes 20979 Ft)


 








MŰANYAG TÁSKÁK
Ha kevés a hely a lakásban, a fogasra
fellógatott műanyag táskák jó megoldást kínálnak (Ikea, 795 Ft/db)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top