Egyéb

Mértani rajz vörössel

Bármekkora szabadságot is kap egy lakberendezõ egy lakás megtervezésekor, a megrendelõ igényeihez, személyiségéhez mindig alkalmazkodnia kell. Ám amikor a szakember saját otthonát rendezi be, már jóval kevesebb kompromisszumra van szükség.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Ezért is különleges hát Lamperth Angéla lakberendező otthona, aki ezúttal a saját maga számára tökéletes élettér létrehozására törekedett. Lamperth Angéla lakberendező olyan otthont keresett párjával, ahol tágasak, élhetőek a terek, szabadon árad a napfény, és még egy kisbaba számára is marad elég hely. A budai hegyek aljában, egy társasházban leltek rá erre a lakásra, amelyben – köszönhetően az előző tulajdonos jó ízlésének – csak néhány falat kellett „megigazítani” és a burkolatokat felfrissíteni. Új térelemként csupán a nappali álmennyezete és a hálószobát elzáró tolóajtó került ide.
Mivel az alapterület csupán hatvan négyzetméter, egyszerű vonalú, illetve méretre gyártott bútorokra volt szükség. Pothorszki László bútorasztalos munkája a nappali-étkezőrészben lévő összes tárolóbútor, melyek közül kiemelendő darabnak számít a tálalószekrény a személyes igények alapján kialakított fiókrendszerével és rendkívül finom részletmegoldásaival. A Lamperth Angéla védjegyének is tekinthető vörös fal (mely minden általa tervezett lakásban visszaköszön), a tojáshéjszín oldalfalak, illetve a méretre készült szekrények és polcok adták azt az alapot, melyhez a kazettás tolóajtó – Barger Károly asztalos munkája –, az étkezőasztal és a franciaágy készültek, sötét dió árnyalatban.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A sok sötét bútor világos felületek után kiáltott, ezért a legvilágosabb árnyalatú kárpitos bútorokat választották. Az üveglapos Calligaris asztalt a fehér huzatos székekkel a Casa Nostra üzletében találták. A kanapékat az Ikeában vásárolták, az ágytakarót pedig a Lauretta Lakástextilnél készíttették. A kiegészítők megválasztása már részletkérdés volt, különösen, hogy nemcsak Lamperth Angéla rendelkezik a családban művészi érzékenységgel. Az ő munkái a Jónás-történet* állomásait illusztráló rajzok a hálószobában, de a virágkompozíciók az egyik családtag ügyességét dicsérik. Ezeknek az apró, de jelentőséggel bíró részleteknek köszönhetően lett a lakás barátságos, modern, és mégis otthonos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top