Egyéb

Átlátható terek

Bár a háziasszony, a lakberendezéssel foglalkozó Bóna Emese pontosan tudta mit szeretne – átlátható tereket, egybefüggõ konyha-étkezõ-nappalit, családias, fiatalos otthont.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Mindezt úgy formába önteni, hogy a valóságban is jól működő, tetszetős képet mutató épületet kapjanak, időbe telt. Szerencsére Új Viktor, a frissen végzett építészmérnök tökéletes együttműködő partnernek bizonyult…Egyértelmű volt, hogy a föld­szin­ten nem fog­ják fö­lös­le­ges vá­lasz­fa­lak za­var­ni a tér­él­ményt. Az épí­tész spe­ci­a­li­tá­sa, a hos­­szú, lőréssz­erű nyílásokkal át­lát­ha­tó­vá tett fa­lak al­kal­ma­zá­sa to­vább fo­koz­za a szel­lősséget, és olyan te­ret ered­mé­nyez, amely­nek min­den szeg­le­tét be­ra­gyog­ja az ext­ra ma­gas­sá­gú, óri­á­si ab­la­ko­kon át beöm­lő nap­sü­tés. Gya­kor­la­ti­lag száműzték a ház­ból a belső aj­tó­kat is, el­te­kint­ve ter­mé­sze­te­sen azok­tól a hely­iségek­től, ame­lyek in­ti­mi­tá­sá­ra időnként szük­ség van. Ezek­re cse­resz­nyefur­néros, fa nyí­lás­zá­rók ke­rül­tek. Vö­rö­ses, me­leg ár­nya­la­tuk meg­ha­tá­ro­zta az egész be­ren­de­zést. Így az U ala­kú kony­ha bú­to­rát is, me­lyet a há­zi­as­­szony raj­zai alap­ján a Fa­lomb Bt. asz­ta­lo­sa, Piesko Csa­ba ké­szí­tett, akár­csak a ra­di­á­tor­ta­ka­rást. Cse­resz­nyeszínűek a ké­szen vett, de­signbú­to­rok is, az olasz étkező­gar­nitúrát a Bohémia üz­le­té­ben, míg a mi­ni­mál stí­lu­sú tévéáll­ványt a Mazza Dif­fu­sione be­mu­ta­tó­ter­mé­ben ta­lál­ták, a hó­fe­hér és na­gyon ele­gáns, extra mély ülőfelületű gar­nitúrá­val egye­tem­ben.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!


Nem vé­let­le­nül dön­tött a lak­beren­dező a vi­lá­gos, egyszínű kár­pit mel­lett: a fe­hér, illet­ve vö­rös­bar­na fe­lü­le­tek tisz­ta har­mó­niá­ját he­lyen­ként vá­rat­lan, erős kont­rasz­tok­kal tar­kí­tot­ták, di­na­mi­kát ad­va a tér­nek. Meggypi­ros­ra fes­tet­ték a nap­pa­li­ban a kes­keny vit­rin mö­göt­ti fal­sza­kaszt – az élénk ár­nya­lat a Kilim Szőnyegházban vá­sá­rolt, gyönyörű, ke­le­ti szőnyegek, pár­nák szö­ve­té­nek min­tá­za­tá­ban buk­kan fel is­mét. Ugyan­ilyen el­len­pont­nak szán­ták ma­gát a há­ló­szo­bát is, mely­nek fa­lai erős na­rancs­szín­ben tün­dö­köl­nek, ös­­sze­han­gol­va az ágy­ta­ka­ró, a fal­iszőnyeg és a kilépő­szőnyeg tó­nu­sa­i­val. A vi­lá­gos hát­tám­lás, mo­dern fran­cia­ágy kel­le­me­sen el­üt a har­sány hát­tértől, a füg­göny szí­ne meg­egye­zik a fa­lé­val.


 









Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
Egysz­erűség és ter­mé­sze­tes ele­gan­cia jel­lem­zi a fürdős­zobát, amely­ből ki­já­rat nyí­lik a te­rasz­ra. Sa­ját ter­vezésű a tük­rös pi­pe­re­asz­tal, lágy vo­na­lú, még­is mo­dern ha­tá­sú a fal­ra sze­relt mos­dó. Ter­mé­sze­tes, kis­sé rusz­ti­kus han­gu­la­tú a bur­ko­lat, me­lyet a Pon­tiplast üz­le­té­ben vet­tek. Ér­de­kes­sé­g, hogy az egész ház­ban egy­azon ke­rá­mia­csa­lád ele­me­it használták, csu­pán ár­nya­la­ta­i­ban, mé­re­té­ben vagy le­ra­ká­si mód­já­ban vál­to­gat­va azt. A kony­ha fa­lán bar­nás tó­nu­sú 10×10-es csem­pét lát­ha­tunk, a föl­dön vi­lá­go­sabb, törtfe­hér, na­gyobb elemekből ki­ra­kott min­tát, míg a fürdős­zobában szür­kés, 20×20-as, il­let­ve 40×40-es la­pok ját­sza­nak. Mind­ez pe­dig az ös­­szhan­g és a har­mó­nia ér­ze­tét kel­ti az egész la­kás­ban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top