nlc.hu
Egyéb
Formába öntve

Formába öntve

Alapképlet az otthonteremtésben, hogy a család bõvülésével csökken az egy fõre jutó négyzetméterek száma. Aki pedig ragaszkodik a szülõk és a gyermekek számára is kényelmes otthonhoz, számba veszi a lehetõségeket






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Bővítés, lakáscsere, a tetőtér birtokbavétele, netán egy tágas ház építése. Vendéglátóink az utóbbi mellett döntöttek. A fiatal házaspár – mire második gyermekük megérkezett – a főváros határában, kertvárosi környezetben építtette meg új családi házát. A berendezéséről határozott elképzeléseik voltak, ám ötleteik megvalósításához szakembert hívtak segítségül. Régi, kedves ismerősük, Ördög Alíz lakberendező örömmel fogadta a felkérést. A bútorok zömét ő tervezte, de a nappali- és konyhafalat borító kőburkolat, a dolgozó és a háló bambusztapétája, valamint a textíliák kiválasztása már a közös munka látványos eredménye. A tulajdonosok, ahol csak lehetett, a természetes anyagokhoz, színekhez ragaszkodtak. A helyiségeket fa-, márvány- és kőburkolatok borítják, a berendezési tárgyak anyaga üveg, kő, fa és bőr. Mindehhez a föld­színek – barnák, szürkék, mélyzöldek és bézs – adnak egységes keretet.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A ház centrumában a földszinti nappali áll, a család itt tölti ideje nagy részét. Tekintélyes helyet foglal el belőle a modern gépekkel felszerelt konyhasziget és az étkező. Semmi sem öncélú itt, minden tárgynak fontos szerepe van. Azt, hogy valójában két különböző funkciójú helyiségben járunk, csupán a burkolatok eltérő anyagai – a kony­hában kő, a nap­paliban parketta – és a tagolt, gipszkarton álmennyezet jelzik. Az egész falat beborító, natúr kőburkolat síkját a beépített konyhabútorok, illetve a nappali oldalán a kan­dalló töri meg. Mivel a társalgó berendezése csak egy sarokkanapéból, egy bőrpuffból és néhány falra függesztett tárolóból áll, érvényesülnek a helyiség impozáns méretei.
Az emeletre lépcső vezet a márvánnyal burkolt előtérből. Idefent van a szülők hálószobája, a gyerek- és a vendégszoba, valamint a fürdő. A gyermekek birodalmát előrelátóan úgy alakította ki a belsőépítész, hogy ez később akár két külön helyiségre is osztható.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
A hálót ugyanolyan bambusztapéta díszíti, mint a dolgozót. A természetes hatást az ágy nyersszínű fejvége, a natúr éjjeliszekrények és a fapolcok erősítik. A hálóból nyíló gardróbbal a helyigényes szekrényeket váltották ki a tulajdonosok. Látványos a fürdőszoba, nappal természetes fényárban úszik, így nyugodtan választhattak ide sötét, fapadlót utánzó kerámiaburkolatot és wengeszínű bútorokat. Az árnyékolásról faroló gondoskodik.Az idő múlásával a család élete is megváltozik. A felnövekvő gyerekeknek egyre több helyre lesz szükségük, míg a szülők beérik kevesebbel is. Ez az otthon, lehetővé teszi, hogy rugalmasan kövesse a benne élők igényeit, sőt akár több generáció számára is kényelmes, lakható teret kínál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top