Egyéb

Egy kis merészség

Téved, aki azt gondolja, hogy egy retro stílusban tervezett lakás csakis vad, magamutogató, bohókás vagy extravagáns lehet. Ahogy vendéglátóink, egy vállalkozó kedvû, szegedi fiatal pár és lakberendezõjük, Koromné Tari Zsuzsi bebizonyították.







Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Igenis lehet nagyon modern, egyszerre elegáns és vidám enteriőrt létrehozni a hatvanas évek stílusát felidézve – túlzások nélkül.Derűs, színes és elegáns lakást rendeltek a szegedi társasházi lakás tulajdonosai a DA Designstúdió tervezőjétől. Tetszettek nekik a minimál stílusú bútorok, a hozzájuk tartozó hűvös személytelenség azonban nem. Új otthonukban vidám, akár szokatlan színfoltokat és vagány megoldásokat akartak látni, anélkül, hogy mindez az elegancia rovására menjen.
Az ötvennégy négyzetméteres lakás egy légterű, így a valóságosnál tágasabbnak tűnik. Tovább növeli a térélményt, hogy nincs külön előszoba, ezt csupán egy tükörrel borított gardróbszekrény képviseli. Így az érkezőt rögtön a dekoratív, retro hangulatú étkező látványa fogadja. Szürke alapú, ezüst karikás tapéta jelöli ki a fém csővázas szerkezetű kinyitható, fehér asztal és az ugyancsak fehér műanyag székek helyét. A dán Bo Concept bútorok – amelyeket a DA Designstúdió üzletében vásároltak meg a lakás többi berendezési tárgyával együtt – remekül illenek a hatvanas évekbeli hangulathoz, melyet az ugyancsak körmintás párnák, a lila étkészlet tovább erősítenek.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Az étkező melletti, lilára festett fal pedig a szomszédos konyha sajátos színhangulatának megalapozója. A halvány levendula és marcipánrózsaszín kombináció a modern berendezéssel párosítva merész vállalásnak tűnik. Fényesre fújt felületeken csillogó krómfogantyúk, inoxelemekkel társított MDF lapok, elegáns, üvegezett, felfelé nyíló faliszekrények – az összhatás egyszerre meglepő, jókedvű, talán kicsit polgárpukkasztó is… Ami pedig mindezt megnyugtatóvá teszi, az a világos, bézses árnyalatú csiszolt gránitburkolat szinte az egész lakásban.
Modern vonalvezetésű, bőr Andante garnitúrát választottak a társalgóba, hozzá pedig egymásba tolható, sötét üveges asztalkákat, melyek jól illenek az étkező bútoraihoz is.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
A világos és sötét bútorok váltakozása kellemes ritmust ad az enteriőrnek, s hogy mégse legyen az erős kontraszt nyomasztó, a nappali főfalát mély burgundivörösre, illetve narancsos árnyalatra festették.
A fürdőszobában kellemes fagylaltszínű, illetve fehér, fektetett téglalapokból komponálták a burkolatot, melyet az absztraktmintás kerámiadekorral tettek még extravagánsabbá. A modern üvegmosdó és a látványos csaptelep inkább dísztárgynak tetszik, semmint közönséges szaniternek.
A nyugalom és harmónia jegyében a hálószobában a visszafogottság mellett döntöttek. A wengeárnyalatú minimál franciaágy és éjjeliszekrények eleganciáját csak a falra festett púderszínű sávok és a díszpárnák borvöröse oldja. Modern bútorok, fiatalos lendület, bátorság és váratlan színösszeállítások keverednek ebben a szegedi otthonban, melyet vendéglátóink igazán magukénak éreznek. Hiszen ők maguk is vidámak, kalandvágyók, jó ízlésűek, és persze fiatalok, ami meg is látszik lakásuk minden szegletén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top