Egyéb

Álomból valóság

Dél-pest családi házas környékére szólt a meghívásunk. A ház formabontó külseje az ifjú pár saját tervei alapján készült, tágas belsõ tereket rejt. A fiatalok a végleges kialakításhoz Szennai Edit lakberendezõt hívták segítségül.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Lépésről lépésre haladva a belső tér egy év alatt érte el mostani arculatát. Igazi álommunka volt ez egy lakberendező számára, ugyanis az építkezés korai szakaszában találkoztam a feladattal – kezdi a beszélgetést Szennai Edit. – Szabad kezet kaptam, végig felügyeltem a kivitelezést, s az egész folyamat zökkenőmentesen zajlott. A villanyszerelőktől kezdve a gipsz­kartonozó és asztalosbrigádig mindenki tökéletes munkát végzett, s ez mindig rendkívül fontos a végeredmény szempontjából.
A földszinten található az ötven négyzetméteres előtér-nappali-étkező, melynek kialakításánál arra törekedtek, hogy napfényes, világos maradjon. Minden beépített bútort, faipari munkát a lakberendező tervei alapján készítettek el, így az egész lakásban harmónia uralkodik, s a színvilág alkalmazkodik a hajópadlóhoz hasonlító, laminált padlóburkolathoz. Az étkező érdekessége a kőhatású betonpanel fal, melynek izgalmas struktúrája igazán látványos.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!


– Ez a helyiség délkeleti fekvésű, így a pasz­tell falak mellett döntöttünk, s csupán díszítő céllal használtunk sötétebb színeket. Külön érdekesség, hogy míg az étkezőnél a gipsz­kartonból készített, terméskő-utánzatú fal keretezi a mélybordó hátterű üvegpolcokat, addig a nappaliban ezt éppen ellenkező módon alakítottuk ki – meséli a szakember. – A dohányzóasztal saját tervezés, nádbetétje harmonizál a fehér bőr ülőgarnitúra fölötti polc külső élével. A szin­tén egyedi tervezésű tálalószekrény fölé a kecskeméti Színkép Galériából vásárolt, hangulatos kép került. És ez már a konyha látványához is hozzátartozik. A konyhabeépítés a tulajdonosok kívánsága szerint gyakorlati szempontból minden igényt kielégítő, látványra pedig egyszerre puritán, és egyben elegáns is a sok krómkiegészítőtől.


 









Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
Egyedi tervek alapján készült a világítási rendszer is az egész lakásban. Gipszkartonból épült, mutatós „lámpatestek” rejtik a szük­séges fényforrásokat, külön hangsúlyozva az egybefüggő, impozáns tér egységességét, kiemelve az egyes funkciókat is.
A felső szinten az intim zónához tartozó fürdőszoba meglepetés: színvilága az eddi­giekétől teljesen eltérő.
– Fontos volt, hogy megtörjük a monotonitást, s egy ajtó mindig lehetőséget ad a váltásra – magyarázza Szennai Edit. – Ezt leginkább a fürdőnél lehetett kihasználni. Itt megengedhető egy teljesen más stílus.
A mosdót épített pultba süllyesztették, hangsúlyosak az élvédők, melyek kiemelik a grafitszínű csempét. Az íves üvegtégla fal zuhanyzót takar, de a kényelmes kád is a für­dőszoba tartozéka. A króm csaptelepek, kiegészítők mutatósak és elegánsak.
A gyerekszobát a háziak a szakember segítsége nélkül rendezték be. Ez a helyiség híven tükrözi a szoba lakójának – és szüleinek – ellenállhatatlan vonzalmát a mackók iránt.
A hosszadalmas munka és Szennai Edit hathatós segítsége meghozta a várva várt végeredményt, sikerült egy igazán meleg otthont teremteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top