Egyéb

Valami Amerika

Legszûkebb környezetét mindenki igyekszik egyéni ízlése, igényei szerint alakítani. Általában választunk egy szívünkhöz közel álló stílust, s annak meghatározó jegyein belül juttatjuk érvényre sajátos elképzeléseinket, alakítjuk életmódunknak megfelelõen a belsõ teret.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Vannak azonban extrém esetek is, amikor egy meghatározó életérzés,  egy különleges trend uralkodik el otthonunkban. Miként az itt látható lakásban az elegáns, amerikai szállodák jellegzetes légköre…
A belső tér impozáns méretei – egy csaknem száznyolcvan négyzetméteres lakásban járunk – igazán tág teret engedtek a fantázia szárnyalásának. Vendéglátónk a világ szinte minden táját bejárva az amerikai szállodák légkörét, hangulatát érezte a szívéhez legközelebb állónak, így eldöntötte, hogy saját otthonában is valami hasonlót teremt. Mire is volt ehhez szüksége? Mindenekelőtt tágas, egybefüggő térre, ahol a megfelelő látványeffektusok kellőképpen érvényesülhetnek. Különleges belsőépítészi megoldásokra, ami csakis erre a térre vonatkoztatható. Aztán exkluzív berendezésre, ami a nagyvonalú elegan­cián kívül extravaganciát és valami sajátos, ismét csupán csak erre a miliőre jellemző hangulatot sugall. Nélkülözhetetlen kellékeknek számítanak még a nemes – és lehetőleg szokatlan megjelenésű – anyagok és a magas minőségű műszaki cikkek, háztartási berendezések. És még valami: a kényeztető puhaság, süppedős finom felületű, szép esésű textíliák formájában.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Már első pillantásra látszik, hogy mindezen kívánalmaknak tökéletesen eleget tesznek az egybefüggő, reprezentatív, társalgót, étkezőt és tolóajtóval leválasztott konyhát magába foglaló tér adottságai. A többiről pedig az igényes házigazda és az Arteon Függönyszalon lakberendezői és textiles szakemberei, Barta Béla és Réz Gabi gondoskodtak. A tér tagolását markáns karakterű oszlopok szolgálják, melyek statikailag szükséges építé­szeti elemekből ebben a környezetben valódi látványelemekké válnak. Tovább fokozza a megjelenés nagyszerűségét, és természetesen a hangulatot a klasszikus vonalú kandalló, mely az amerikai szállodák és polgári otthonok nélkülözhetetlen kelléke, s divatja manapság nálunk is hódít.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Erős, ám csöppet sem bántó kontraszt jellemzi a teret a támpilléreken megjelenő, mély sötétbarna, fémosztásokkal díszített wengeburkolatnak és a narancsszínű, rombuszmintában osztott falikárpitnak köszönhetően. Finoman oldja ezt a kontrasztot a barátságosan meleg földszínek használata. A bézstől a kávébarnán át a mély sötétbar­náig terjedő, úgynevezett nugátszínek skálája időtlen eleganciát sugároz. Végigvonul a – szintén szállodákra jellemző – padlószőnyeg csíkozásától kezdve egészen a meleg, puha fészekszerű burkoltságérzetet keltő sötétítőfüggönyökig, kárpitokig.
S hogy a szükséges plusz, a különlegesség és extravagancia – mint valami egzotikus fűszer – se hiányozhasson, a konyhabeépítés és az étkező egyedileg tervezett, beépített bútorainak egy része izgalmas felületű egzótafából, úgynevezett makazarból készült. Érdemes külön odafigyelni a mobil berendezésre, az ülőbútorokra és a kiegészítőkre. Különleges anyagok, magas minőség, egyedi megoldások és kifinomult elegancia jellemző mindenütt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top