Egyéb

Kõ és fa

Kõburkolat a falon, világos és sötét bútorok markáns kontrasztja, izgalmas bordó és finom zöldek, divatos formák és egzotikus kiegészítõk. Mindez egy egyedülálló fiatalember otthonában, aki a belsõ munkálatok megkezdése elõtt mindössze abban volt biztos, hogy modern, divatos és barátságos lakást szeretne…






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Minimált semmiképpen! – kötötte ki a piliscsabai Magdolna-völgy egyik újonnan épülő házának tulajdonosa, amikor Pannonhegyi Katalinnal – aki nemcsak az Otthon szakújságírójaként, de lakberendezőként is dolgozik – megbeszélték leendő lakása berendezését. Tervezés közben azonban kiderült, hogy csakis a leg­modernebb bútorok kerülhetnek szóba. Ami a kezdeti tiltakozást kiváltotta, az nem a stílus letisztult formavilága volt, hanem az a távolságtartás, mely gyakran vele jár… Hogy egyszerre legyen divatos, mégis barátságos, a lakberendező sok-sok fafelületet, természetes anyagokat és élénk színeket társított a formatervezett bútorok mellé. A nappali fő falát dekoratív római kővel rakták ki, melybe egy téglalap alakú „ablakot” és két négyzetet vágtak – a polcoknak, illetve az üveges faliszekrényeknek. Alá került a hosszú, alacsony, wengefurnéros tévéállvány, amelyet a többi bútorral egyetemben a Bo Concept üzletében találtak.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Hogy a bútorok jobban érvényesüljenek, a világos ülőgarnitúra alá egzotikus, fafurnéros parafaburkolatból szőnyegszerű szigetet rajzoltak, míg a széleken a fehérített fakereten remekül kirajzolódnak a fekete-barna tárolóelemek. A kontrasztos összeállítást élénk és megnyugtató színek teszik izgalmasabbá, melegebbé. Finom zöldre festették a falakat, egyes kiemelt falszakaszokat pedig bordóra, a selyemcsíkokkal gazdagított organzafüggöny, illetve kanapéhoz tartozó fotelek árnyalatára. Az összképet az Equator Interiors üzletéből való kiegészítők, dísztárgyak, párnák teszik teljessé.
A hálóban mindennek a fordítottja jelenik meg: itt a sötét padlóra juharfurnéros komód, franciaágy és éjjeliszekrények kerültek, a falat pedig egy erősebb khakitónusra színezték – akárcsak a függönyt. Természetesen vérpezsdítőként itt is megjelenik a bordó.


 









Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
Hogy a hagyományos csempét kiváltsák, a lakberendező a fürdőszobába is parafa-fa burkolatot javasolt, amely remekül bírja a párát és a vizet. A világos és sötét sávok a helyiség oldalfalára is felfutnak. Tejeskávé színű falak, üvegtégla betétek és egzotikus kiegészítők teszik mindezt még egyedibbé.
A nagyméretű, rusztikus kerámiával érdekes mintában burkolt étkező-konyha egyszerűségében elegáns. Négyszemélyes asztalához világos kárpitos székeket választottak. Érdemes végigsimítani a Diner Konyhastúdióban legyártatott konyhabútor vízszintes marással díszített, wengeszínű frontjain, melyek komolyságát néhány világos fiókkal, matt krómlábazattal, munkalapéllel és fogantyúkkal oldották. Ez tehát már korántsem a Peter Maly*-féle minimalizmus! Személyre szabott és vidám lett végül a modern bútorokkal berendezett tér, mellőzve – mindenki megelégedésére – a stílus hűvösségét és távolságtartását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top