Egyéb

Forgatható festmények

Hogyan lehet berendezni praktikusan és esztétikusan egy olyan tetõtéri lakást, amelynek a legtöbb fala meredeken ferde? Házigazdáinknak – egy fiatal párnak – sikerült! Mégpedig az Ahogy tetszik Stúdió két lakberendezõjének segítségével…






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Bár a vásárlás pillanatában már a válaszfalak és a nyílászárók is a helyükön voltak, némi bontásra, átalakításra mégis szükség volt ebben a szentendrei, lakóparki lakásban. Megnövelték a hálószobából nyíló fürdőszoba alapterületét, és egy ívesen rakott, üvegtégla zuhanyfülkével kapcsolták a szobához. Ez a megoldás nem csupán praktikus, de igen látványos is. Szerencsére a fiatalok előző otthonukból nem hoztak magukkal robusztus szekrényeket, termetes bútorokat, így a nappali tervezésekor mindent alárendelhettek a tetőtér furcsa-kedves adottságainak.


 


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Az ablakokkal tördelt, ferde falsíkok alá körben gipszkartonból épített polc- és tárolórendszer került, amely lehetővé teszi a jó helykihasználást, ugyanakkor nem zárja keretbe, nem zsúfolja össze a teret. Az épített bútorok fával borított teteje lerakófelületként szolgál, a rekeszekben pedig könyvek, CD‑k sorakoznak. Ugyancsak gipszkartonból készült az egyetlen használható falfelületre tervezett könyvespolc és tévéállvány kombináció, három megvilágított falfülkével, amelyekbe marokkói díszek kerültek. A lakás többi pontján is fel-felbukkannak a szentendrei Marokkó Házból való dísz- és használati tárgyak, melyek egy kis egzotikumot visznek az enteriőrbe. Ugyancsak a keleties ízt erősíti a szép szőnyeg, ezt vendéglátóink előző otthonukból hozták magukkal. Az L alakú, sötétbarna-bézs kanapét – akárcsak az elegáns étkezőgarnitúrát – a Rio Bútorszalon kínálatából választották.
Különlegesen szép darab a modern ülőgarnitúrához társított, afrikai, faragott cédrusfa asztal is, melyre a Bamako üzletében találtak rá.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
A minimál bútorok és a kézzel készült, Afrikából hozott tárgyak együttese egyszerre modern és izgalmas. A különleges hangulatot a sajátos szín- és formavilággal rendelkező Pir-festmények csak tovább fokozzák – a szentendrei festőművész bolondos fantáziaszüleményekkel, mókás kis lényekkel népesítette be a lakást. Ő festette a társalgót az étkezőtől elkülönítő, forgatható lámpahasábok vásznait is, melyek egyrészt hangulatvilágítást adnak, másrészt pedig remek és változatos hátteret a bútorcsoportoknak. Finom, meleg, őszi színek – halvány terrakották, sárgák, bézsek – teszik otthonossá a szobákat. Jól érvényesül itt a szép, sötét, gőzölt akác-, illetve juharparketta. A világos fába applikált, sötét szigetek a különböző funkciókat jelölik ki. Kontrasztjuk megjelenik a konyhabútoron is, melynek korpusza juharfurnéros, míg a tömörfa ajtók sötétbarnára pácoltak….

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top