Egyéb

Házivizsga

Modern, új építésû sorházba, Törökbálintra szólt a meghívásunk, ahol a lakberendezõ-tanuló, Néder Melinda elsõ munkájaként a saját otthonát rendezhette be. Valódi, nagy kihívás ez egy lakberendezõnek!






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Házigazdáink szerencséjükre már a tervek megszületésekor részt vehettek a lakáskialakítás munkálataiban. Így a végeredmény éppen olyan lett, mint amilyet megálmodtak. Nyugalmat, békét, megállapodottságot tükröz a zöld falszín, a törtfehér-wenge kontraszt pedig dinamizmust, lüktetést kölcsönöz a belső térnek.
– Úgy éreztük, hogy a családalapítással új fejezet kezdődik az életünkben, ezért változtattunk eddigi környezetünkön. Semmit sem hoztunk el a régi lakásból, ide nagyrészt készen vásároltuk a bútorokat. Igyekeztünk úgy választani, hogy megfeleljen az új élethelyzetnek, és az általam tervezett színvilágot képviselje. Az egész lakásban a zöld, a sötétbarna és a törtfehér visszafogott kombinációja uralkodik, ami szerintünk a megkomolyodásunkat tükrözi – mondja a lakberendező háziasszony.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!


Praktikus, magasfényű – természetesen sötétbarna és törtfehér – bútorok kerültek az előszobába, melyekre a Kikában sikerült rátalálni. A levegős elrendezés és a nagy tükör tágítja, levegőssé teszi az előteret.
– A padlót minden szobában, sőt még a konyhában is sötét, „füstölt” tölgyszínű laminált burkolat fedi. A választásnál fontos szempont volt, hogy praktikussága mellett szép látványt is nyújtson, sőt színárnyalata ellenére tágítsa is a teret, amit a hosszú, egyméteres elemek tesznek lehetővé. A konyhabeépítés egyedileg, a saját terveim alapján készült. Vajszínű, magasfényű frontokat választottunk, hogy stílusában a konyharész se térjen el a lakás többi helyiségétől. A falon fénylik az üvegmozaik burkolat, ide egyszínű sötétbarnát választottam. A modern beépítés igen praktikus, minden szükséges háztartási géppel felszerelt, és rejtett világításával este még különleges hangulatot is teremt.


 









Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
A konyhát és az étkezőt elválasztó falszakasz érdekes megoldása a cikcakkos bevágás, ami látványosan díszíthető apróbb kiegészítőkkel, egy-egy hangulatos mécsessel, gyertyával. Térelválasztó szerepet is betölt, akárcsak az étkező bútorai és a konyhabeépítés közötti színkontraszt, mely jelképesen elkülöníti a funkciókat. Meghittséget, nyugalmat árasztó, zöldes árnyalatú falak között kapott helyet a társalgósarok vajszínű bőrkanapéjával, amely csak látszólag kényes felület, valójában könnyedén, egyetlen mozdulattal tisztítható.
Puha süppedős szőnyeg – melynek geometrikus mintájával már az előszobában is találkoztunk –, valamint azonos anyagból készült párnahuzatok és sötétítőfüggönyök teszik teljessé az összképet, teremtik meg a tökéletes harmóniát. Külön világ a gyerekszoba. A lakásátalakítás során létrehozott új helyiségben, a kisfiú saját birodalmában ugyanis a könnyen takarítható és tisztaságérzetet sugalló, hófehér felületek mellett megjelent a derűs napsárga és élénkkék vidám színpárosa. Mindez a sok-sok játékkal és a tárolásukra szolgáló polcokkal, műanyag dobozokkal kiváló terepet biztosít kis lakójának a pihenésre, hancúrozásra egyaránt. Olyan otthon ez, ahol kicsik és nagyok egyformán remekül érezhetik magukat…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top