Egyéb

Megvalósult álom

Házigazdánk már akkor beleszeretett ebbe a tágas, budai, tetõtéri lakásba, amikor azt az elõzõ tulajdonos – közeli barátja – évekkel ezelõtt megvásárolta. Megegyeztek, hogy ha véletlenül valaha eladná, neki fog szólni elsõként.






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A sors pedig úgy hozta, hogy a tavalyi év végén egyszer csak megcsörrent a telefon… Amikor a régi bérház padlásán az előző tulajdonos ezt a tetőtéri lakást kialakította, kicserélte a teljes födémszerkezetet, és megépítette a városra, illetve a hegy­re néző, fantasztikus teraszokat. A belső teret nem szabdalta fel, a hálót és a fürdőt leszámítva mindent egy légtérben hagyott. Ennek köszönhető az a hihetetlen tágasságérzet, amit még a ferde tetősíkok sem csorbítanak. És éppen ez volt a legvonzóbb vendéglátónk számára is, tehát a beosztáson nem változtatott. Ám teljesen más színvilágú, más hangulatú tereket szeretett volna, merőben eltérőt attól is, amiben ezidáig élt. Bár nem szakmája a lakberendezés, mégis hozzáértéssel és finom stílusérzékkel maga tervezett meg mindent. A kivitelezéshez pedig olyan mestereket választott, akiknek már ismerte a munkáit. Első lépésként a falakat törtfehérre festettette, és egységes színűre pácoltatta a nyílászárókat. A világos padlóburkolat beleillett a koncep­cióba, ezért ezt nem kellett kicserélni, ahogyan a világítótesteket sem.
A berendezést meghatározták a ferde tetősíkok. A terasz mögötti, nappaliból nyíló, kis beugró ideálisnak látszott egy gardrób kialakítására. Az üveges ajtókkal leválasztott, apró helyiség minden ruhaneműt és egyéb holmit elnyel, így a lakás többi részét már nem kellett szekrényekkel telezsúfolni. Ennek is köszönhető, hogy a tágas nappali nagyvonalú és elegáns, épp csak annyi bútor van benne, amennyi feltétlenül szükséges. Ezeket viszont vendéglátónk biztos kézzel válogatta össze.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!


A zöld ülőgarnitúrát a 3F Stúdió kirakatában látta meg, azonnal beleszeretett, így amikor eljött az ideje, megvásárolta. Ez lett a kiindulópont, az a darab, amely alapvetően meghatározta a lakás hangulatát, amihez minden más kiegészítő illeszkedik. A divatos, retro stílusú szőnyegek olyanok, mintha egyedileg ide készítették volna őket, pedig késztermékek. A teraszokra nyíló, hatalmas ablakok lágy esésű organzafüggönyei szintén a kanapéval harmonizálnak, ezek Solymossy Piroska keze munkáját dicsérik. A világos padlót és a textilek üde zöld színét kiválóan ellenpontozzák a nyílászárók sötétebb árnyalatához illeszkedő bútorok. A vaníliaszínű felületekkel kombinált, fiókos komódokat, a különleges, világító polcokat a fiatalember maga tervezte meg, és régi jó ismerőse, Molnár Gábor asztalosmester kitűnő minőségben készítette el.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
A konyha berendezése valódi mestermunka. Itt a tető két oldalról is dől, tehát hagyományos bútorok szóba sem jöhettek. Ezért a tűzhely és a mosogató egymás mellé, a helyiség közepére, egy konyhaszigetbe kerültek, míg az ablakok alatt nagyméretű fiókokkal ellátott szekrény nyeli el a tányérokat, lábosokat és egyéb konyhai eszközöket. Talán itt érhető tetten leginkább az a rejtett praktikum, mely az átgondolt, tudatos tervezés következtében az egész lakást jellemzi.
A nagyvonalúan, elegánsan berendezett terek azon túl, hogy esztétikai élményt nyújtanak, mindenben a tulajdonos kényelmét szolgálják.
„Sikerült berendezni álmaim otthonát. Ez a környezet megnyugtat, és energiával tölt fel. Ugyan a munkám miatt kevés időt tölthetek itthon, ám amikor végre van egy kis szabadidőm, már nem nem vágyom el innen sehová.” –vallja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top