Egyéb

Szelídített fények

Lenyûgözõ a rend ebben az eredeti módon elegánssá és különlegessé tett legénylakásban! Sõt túl ezen, a lakás izgalmasan egyedi is visszafogott díszítésével, eredeti ötleteivel. Lám, ha valaki szereti a tágasságot és a természetességet!






Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

Imre, a tulajdonos lemezlovas, zenét szerkeszt-kever a Sláger retropultjánál. Igényesen, bátran-bohémül öltözködik, és otthona ugyanolyan eredeti, mint megjelenése. Ám a lakás eleganciája és átgondoltsága mégis érettebb korosztályt és szinte lakberendezői szakmai tapasztalatot mutat: visszafogott, szerény, letisztult képleteket, megoldásokat látni itt. A háziúr rendszeretetére jellemző, hogy a lakás legeldugottabb zugában is rendszer uralkodik. Ami pedig igazán a technikát értő és értékelő, maximalista fiatalemberre vall, az a teljes automatizálás: a távirányítóval vezérelhető elektromos redőnyök, a programozható, központból irányítható zene, tévé, világítás és a pazarul felszerelt zeneszoba.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!

A műszaki igényesség a rendkívül látványos és egyedi világítási rendszer megtervezésében is megmutatkozik. Az egész lakást egységbe szervező álmennyezet-kompozíció, amibe süllyesztett lámpákat építettek, a mennye­zet alatt stukkószerűen végigvonuló rejtett világítótestek és a bútorok részeként megjelenő fények – a szükséges általános világításon túl – hihetetlenül hangulatossá, esténként valósággal elbűvölővé teszik a belső teret. A méretre szabott, egyedi tervezésű bútorok úgy illeszkednek a térbe, és úgy felelnek meg minden funkciónak, hogy a tágasság, levegősség mégis megmarad.
A beépítés natúr felületein, a sok zöld növényen túl a természetesség iránti igény a lakás visszafogott, ám különleges díszítésében is megmutatkozik. Sajátos ötlet a nappaliban a fapadlót díszítő kavicságy – a kövek közül lágyan szűrődnek ki a szelíd fénysugarak –, s az egész nappali-étkező teret uralja a hatalmas, kivilágított akvárium. Szabályos, olykor beszabályozott életünkbe a szabálytalan kavicsok s az akvárium élővilága természetességet, békés esetlegességet, vízparti utánérzést hoznak.


 








Kattints a képre a nagyobb méretű változathoz!
És ez szerethető. Imre – bár alapvégzettsége szerint szakácsmester – mégsem helyezett túl nagy hangsúlyt a konyhára. Természetesen a helyiség jól átgondolt, bútorai, berendezése ergonómikus – így a remekművek, ínyencségek alkotásának adott a lehetősége –, de a hétköznapokban tulajdonosa keveset használja. Annál is inkább, mert fordított életet él: éjszaka dolgozik, hajnalban tér nyugovóra.
Hálószobája sem zsúfolt. Polcai, tárolói szinte lebegnek a falon, a geometrikus vonalú franciaágy tiszta formái is könnyedek. Ami itt igazán lenyűgöző, az a fal mentén végighúzódó kavicságy, sejtelmes fényeivel. Ez Szrütykő, a sziámi macska kedvenc tartózkodási helye is, itt járkál fel-alá, éppen náthásan ugyan, de tagadhatatlanul méltóságteljesen… A fürdőszoba az egyik leghangsúlyosabb része a lakásnak. A külön mellékhelyiséggel egybenyitva és egy kis folyosó megszüntetésével tágas lett, gránitszürke burkolatával férfiasan elegáns.
A látogató úgy érzi ebben a barátságos, hatvankilenc négyzetméteres panellakásban, hogy a világban a dolgok rendben vannak, az értékrendek követhetők. Megbízhatóság, békesség hangulata árad valamiféle laza eleganciával ötvöződve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top