Egyéb

Egzotikus elegancia

A Szeged belvárosában újonnan épült társasház legfelsõ emeletét két jó barát foglalja el. Budai Attila lakberendezõ és házigazdánk, akinek szintén a szakember tervezte meg az otthonát.






Kattints a képre!
A két szomszédos lakás bejárati ajtóit körülvevő, egzotikus faburkolat barátságossá és elegánssá teszi a látványt, jelezve, hogy odabent sem mindennapi enteriőr vár. Megmutatkozik a berendezési rajzon, hogy a tervező művész vénával rendelkezik, hiszen a nagyon precíz ívek és sugárirányú vonalak metszései alapján megszerkesztett terv egy konstruktivista* festményre emlékeztet. Stílus tekintetében nem volt vita, hiszen Budai Attila egy korábbi munkáját látva vendéglátónk már eldöntötte, ő is olyasmit szeretne – természetesen a saját igényeire és egyéniségére szabva. Nyugodt, visszafogott színek között akart élni, tetszett neki a bézsekkel, drappokkal, barnákkal komponált lakás ötlete, amelyet letisztult, modern bútorok, természetes anyagok és sok-sok egyedi ötlet tesz barátságossá. A lakberendező specialitása, a szeletelt hódfarkú tetőcserépből ragasztott falburkolat meghatározza a tér hangulatát, akárcsak a gondosan összeválogatott alapanyagok.

Rengeteg időt töltöttek el közösen a burkolatok, textilek, bútorok, berendezési tárgyak válogatásával. Pontosan, előre meghatározták minden berendezési elem helyét, így mertek magabiztosan szőnyegkockát belevágni a parkettába, kijelölve az ülőgarnitúra pozícióját. Fából, üvegből és fémből készítették a legtöbb bútort, egyedi tervek alapján. Így került a mutatós, függesztett fémasztal is az étkezőbe – Jenei István munkájának köszönhetően. Szintén az ő keze alól került ki a fürdőszoba térelválasztóként is szolgáló, különleges rajzolatú törülközőszárítója.








Kattints a képre!
Praktikus és rendkívül dekoratív a nap­pali oldalfalát kitöltő épített bútor-gipszkarton fal kombináció, melyet megvilágított falfülkék, kavicsakváriumok díszítenek, s mely­nek sötétbarna keretes, ekrü ajtófrontos szekrényei nemcsak a tárolás gondját oldják meg, hanem a tévé-hifi állvány, illetve könyvespolc szerepét is betöltik. Igényes tervezés eredménye a nappalival egy légtérben berendezett konyha bútorzata. Jól mutatnak a fémmel keretezett, fémfogantyúval díszített, barna ajtók az alukeretes üveges szekrényekkel és a világos munkapulttal, melyek mellett a szép, rusztikus fahatású padlókerámia különösen hangsúlyossá válik. Az előszobába és az étkezőbe ugyanennek a lapnak a világos, nagyobb méretű variációja került, míg a nappalit sötét színű, egzotikus faparkettával burkolták.








Kattints a képre!
Egyedül a hálószobában fedi puha, süppedős szőnyeg a padlót. Itt még egy kis színt is engedélyezett a két fiatalember. A bordóra festett falszakaszok, a gipszkartonból emelt, az ágyvéget kihangsúlyozó, megvilágított falfülke és a bambuszroló keleties ízt adnak a helyiségnek. Különösen szép az ágy támlája – a rusztikusan kidolgozott felület a falfülkébe ékelve még egyszer megismétlődik, vízszintes csíkozottsága pedig a rolón, illetve az oldalfalat díszítő képeken köszön vissza. Egzotikusra sikerült a neutrális alapra hangolt fürdőszoba is. A lakás minden pontján érezni, hogy legénylakásban járunk, mégpedig olyanban, amelynek tulajdonosa nyitott a legfrissebb trendekre, divatos anyagokra, színkombinációkra és a lakberendező kreatív ötleteire.

*Bővebben a Kisokosban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top