Egyéb

Új topik indítása

Ha nem találtál a meglévők között, vagy szeretnél egy kérdésre választ kapni, esetleg keresel valamit, indíts Te is egy új topikot!


• Bármennyi topikot indíthatok?
Nincs maximalizálva az indítható topikok száma! Ha érdekes témát vetsz fel, sokan és sokáig olvassák majd a topikodat!


• Mit kell tennem először is?
Adj címet a topikodnak és válaszd ki melyik csatornába kerüljön. A különböző csatornák különféle témaköröket ölelnek fel. HA egyikbe sem illik a te témád, válaszd az aktuális csatornát!


• Különleges módja van egy topik elindításának?
Olyan, mintha egy hozzászólást írnál meg, egy már meglévő topikba. Fogalmazz meg egy maximum 3000 karakterből álló szöveget! Ezt formázhatod is!


• A szövegembe vastagíthatom a betűket és képeket is illeszthetek?
Lényegében ugyanúgy, ahogy a számítógépeden wordben dolgozol, tudod formázni a szövegedet. Először válaszd ki, hogy kóddal, vagy kód nélkül dolgozol-e. Kód nélkül dolgozhatsz, ha nem internet explorert használsz. Ebben az esetben nem kell semmit tenned, a hozzászólás mezőbe írd be a szöveget, majd jelöld ki – mintha wordben dolgoznál – a formázni kívánt szövegrészt.


Kattints a kóddal billentyűre, ha a böngésződ nem alkalmas a fenti formázásra. Ebben az esetben a szöveg formázására használt utasítások betűjelként jelennek meg, szögletes zárójelben. A formázandó szöveget a két kapcsos zárójeles utasítás közé kell beillesztened, hogy az elölnézetben a megfelelő parancs szerint látszódjék a kész szöveg, illetve szövegrészlet. Például betűvastagításnál: [b]mézesmackó[/b]

• Miért nagy a sortávolság, ha entert ütök?
Ez IE sajátosság. Ha nem szeretnél dupla sortávolságot új sorbekezdésnél, akkor az enter és a shift billentyűket egyszerre nyomd meg.


• Illeszthetek speciális karaktert és linket is a szövegbe?
Az utasításokon kívül a szövegbe illeszthetsz speciális karaktereket is és a kijelölt szövegrészhez kapcsolhatsz linket is úgy, hogy a kereső ablakából kimásolt linket a link mezőbe bemásolod, vagy beírod.


• És az érzelmeket hogyan jelöljem?
A szöveg bármely részére beillesztheted az itt található smileyk bármelyikét!


• Megtudhatom azt, ha valaki válaszol a hozzászólásomra?
A szövegdoboz alján bejelölheted azt is, hogy értesítést kérsz, ha valaki reagált a hozzászólásodra.


• Szeretnék képeket beilleszteni!
A jobb oldali mező segítségével képeket tudsz illeszteni a hozzászólásodba. Minden egyes hozzászóláshoz maximum hat képet tölthetsz fel.


FONTOS! A feltöltött képeket a rendszer 90 nap elteltével automatikusan törli!


• Hogyan tudom idevarázsolni a képeimet?
Adj címet a képnek, maximum 30 karaktert írhastz a mezőbe!
Fogalmazz hozzá rövid (maximum 500 karakterből álló) szöveget is, ami a kép alatt lesz olvasható.

• Töltsd fel a hozzá tartozó képet!

1. a kép feltöltése mezőnél kattints a tallózás gombra, ekkor a saját géped képei közé ugrik az ablak.
2. Válassz ki egy képet és kattints rá!
3. Az OK gombbal hagyd jóvá a feltöltést!


• Mégsem kellene pont az a kép! Mit tegyek?
A feltöltött kép alatti módosít gombbal változtathatsz a szövegen. A törlés gombbal pedig törölheted a feltöltött képet! 


FONTOS! Jól gondold át, hogy milyen képet, képeket csatolsz a hozzászólásodhoz, mert később – amikor az már kikerült az oldalra – nem tudod módosítani, törölni. Ha mégis szeretnél egy képet, képeket töröltetni a rendszerből, akkor a képhez, képekhez tartozó hozzászólást is automatikusan töröljük. Ezt kérésedre a moderátor megteszi. A jobb oldali userzsebben kattints a moderátor feliratra.

• A sorrenden is lehet változtatni?
Közvetlenül a kép alatt található nyilak segítségével a képek sorrendjét tudod megváltoztatni!

• Hogyan jelenik meg a kép a hozzászólásban?
A  hozzászólásodban a képek címe jelenik meg, ezekre kattintva külön ablakba ugrik fel a kép.


• Láthatom, mielőtt nyilvánossá teszem?
A szerkesztés doboz alatt a a megnézem mezőre kattintva ellenőrizheted a hozzászólásodat. Ha nem akarsz rajta változtatni, az elküldöm gombra kattintva nyilvánossá teheted.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top