Egyéb

Angolgyep a város felett

Lám, a nagyváros közepén, akár egy társasház legfelsõ emeletén is érezheti magát az ember természetközelben!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a nagykanizsai tetőtéri lakás, melynek teraszát rendszeresen locsolni és gazolni kell, ugyanis a széles körben elterjedt hidegburkolatok helyett zöldellő gyeptégla borítja.







Kattints a képre!
A hatvannégy négyzetméteres lakást már a tervezés stádiumában átalakította tulajdonosa. Az eredeti rajzon szereplő kisszobából gardrób lett, a konyha és a nappali nagyobb teret kapott. Ráadásul az egészet ötven négyzetméterrel megnöveli a félig fedett, füvesített terasz. (A gyepszőnyeg szépsége itt Mayer József kertépítő mester munkáját dicséri.) A tágasságérzetet fokozza a ha­talmas ablakokon és a teraszajtón beáramló, rengeteg természetes fény is, így bátran kerülhettek sötét színű bútorok és kiegészítők ide. Ennek köszönhető az egész lakást beborító, füstölt tölgyárnyalatú lamináltpadló is.


Az étkezőasztal kivételével minden bútor saját tervek alapján, méretre készült. A konyhabeépítést egy olasz katalógusban látta meg a háziasszony, és saját ötleteivel ötvözve készítette el. Az egyszerű bútorlapba 3 mm-es nútokat maratott, amibe utólag ragasztották bele a fémcsíkokat. A szabadon maradt falfelületet itt ékszerhatású üvegmozaik borítja. Jól ellenpontozzák a sötét színeket a króm­kiegészítők és a világos munkalap.







Kattints a képre!
– Magam terveztem a nappali és étkező szekrénysorát, polcait, s mint mindent a lakásban, ezt is az RMP Bt. szakemberei készítették el. Mondhatom, szerencsét hozott nekem a kabalám, az álló ormányú elefánt, hiszen a katalógusból előre megrendelt kiegészítők – a fonott fiókok, a puff és a virágtartó is – jól illeszkednek és szépen harmonizálnak a wengeszínű bútorokkal. A kanapé szintén saját tervezés, így méretében, színében és anyagában tökéletesen beleillik az enteriőrbe. Miután nem szeretem a szekrényeket, a könyveket viszont igen, így a legjobb ötletemnek a térelválasztó könyvespolcot tartom.









Kattints a képre!
Meglepő, ám jól eltalált a tapétaválasztás a hálóban, a fényes óarany színhez nagy szerencsével egy használtruha-üzletben találtak megfelelő függönyt. A csillogó falfelület önmagában is jól mutat, így nem volt szükség különösebb dekorációra. Ám vigyázni kellett az ágytakaró választásakor is, nehogy az elnyomja a sejtelmes hatást. Természetesen itt is wengeszínű a bútor, a saját tervezésű, éjjeliszekrénnyel kombinált franciaágy.

Famintázatú, sötét padlóburkolat került a fürdőszobába, ami a falon is megjelenik, és visszafogottan elegáns hatást kölcsönöz az egész helyiségnek. A formatervezett szaniterek, a fémek és üvegek csillogása szépen egészíti ki mindezt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top