Egyéb

Földszinten is fényárban

Optimális a szakember számára, ha már az építkezés alatt bekapcsolódhat a munkálatokba. Így volt ez a kõbányai, hetven négyzetméteres, földszinti lakás esetében is, ahol Varga Zita lakberendezõ teljesen szabad kezet kapott. Meleg hangulatú, letisztult vonalvezetésû otthont teremtett különleges fényhatásokkal.

Miután a kezdetektől ott lehettem a tervezésnél, ismerve a tulajdonos igényeit, a lakás alaprajzát, átalakítottam a lakást – mondja Varga Zita lakberendező. – Kialakult egy nagy közös tér, egy háló, egy gardrób, egy nagyobb fürdőszoba és egy konyha. Az előszobából leválasztottam egy vendégmosdót, illetve a legtöbb helyen kiiktattam a nyílászárókat, ezzel is tágítva a teret. Ezenkívül olyan gipszkarton falborítások kerültek a nappaliba, hálóba, melyeknek kizárólag díszítő funkciójuk van. A hűvösebb, minimalista stílust az afrikai kiegészítők teszik otthonosabbá, de az igazán lágy hangulat megteremtéséhez az indirekt fények használata elengedhetetlen volt.







Kattints a képre!
A nappali és az étkező közötti, markáns burkolatváltás kettéválasztja a teret. A szivarszínű, kígyóbőr utánzatú vászontapétával burkolt falba két megvilágított fülkét építettek, melyek kiemelik az egyszerű, kétszemélyes garnitúra eleganciáját. Az Ikeában vásárolt konyhabútor szépségét a burkolat hangsúlyozza, a mozaikcsempe a színben harmonizáló lapokkal kombinálva óriás ékszer hatását kelti. A két hatalmas ablak miatt bátran használhattak sötét színeket, így is világosnak tűnik a lakás. A lámpák ebben a helyiségben is fontos szerepet töltenek be, a négyszemélyessé nagyobbítható étkezőasztal fölé a Goából választottak egy különleges, gyöngyös darabot. Egy bútorcsalád tagjai a nappaliban lévő tévéállvány és az étkezőben található tálalószekrény, így a közös légtérben lévő, de két különböző funkciójú terület összhangban is van egymással.







Kattints a képre!
Egy-egy jól kiválasztott műszaki cikk a meg­felelő tárgyakkal körülvéve lehet akár a lakás dísze is – ezt bizonyítja a kanapé mellett álló, két formatervezett hangszóró. A falon lévő kvarcitkövek kristályszemcséinek csillogását jól elhelyezett lámpák fénye erősíti fel, így nemcsak nappal van különleges fényjátéka a falnak, hanem az esti hangulatvilágítást is színesebbé teszi.
– Egy ázsiai boltban találtunk rá erre az egyszerű, ám anyaga miatt mégis látványos dohányzóasztalra. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a különböző korban és stílusban készült tárgyak jól megférnek egymás mellett, mint az öreg fotel mellé állított gyertyatartó és fűlámpa, amelynek karamell- és narancsos színei visszaköszönnek a szőnyegen és az egész lakásban mindenhol.







Kattints a képre!
Finom színek és egzotikus kiegészítők exkluzív megjelenést kölcsönöznek a hálószobának. A falfülkékben lévő, zsírkőből faragott afro fejeket, a bambuszgyöngyből font párnákat gondosan válogatták össze. Fokozza az afrikai hangulatot az ágy előtt álló szófa. A hússzínű, csíkos ágytakaró ugyanabból az anyagból készült, mint a földig érő sötétítőfüggöny és a díszpárnák.

Ha a plafonig ér a csempe, érdemes megtörni az egyhangúságot, ezért került a fürdőszobába egy sor mozaikcsempe és a nappaliban már látott kvarcitburkolat. A mosdót és natúr fa állványát az Ikeában, míg a tükröt, a polcot és a lámpát a Kikában vásárolták. A fürdőből sem hiányzik az egzotikus kiegészítő, ezúttal egy ruháskosár képviseletében. Ez a lakás a bizonyítéka annak, hogy a különböző stílusok ízléses keverésével kellemesen meghitt hangulatú otthont teremthetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top