Egyéb

Privát üzenet

• Bárkinek írhatok üzenetet?
Bárkinek, aki a Nők Lapja Cafe oldalain regisztrált.

• Hogyan üzenhetek a többieknek?
A fejlécben (a neved alatt) lévő kis borítékra kattintva bejön az üzenetablak. Kattints az új üzenet írása feliratra. A címzettnek nickneve megadásával küldhetsz üzenetet. Egyszerre több fórumozónak is elküldheted az üzenetedet: attól függően, hogy kinek szól a másolat, kinek a titkos másolat! Egy üzenetet összesen maximum 10 embernek küldetsz el!

Ha olyasvalakinek szeretnél írni, akinek a bemutatkozó oldala tetszett meg, akkor magán az oldalon is találsz az üzenetküldésre egy külön linket – itt már a név ki is lesz töltve, csak az üzenetet kell beírnod.

• Hogyan kapom meg és olvashatom a nekem küldött üzeneteket?
Ha belépsz a site-ra mint regisztrált felhasználó – és bármelyik rovatban olvasgatsz is éppen -, a fejlécben lévő boríték villog majd, ha üzeneted érkezett. Kattints rá, és már olvashatod is!

• Mi az a címlista?
Ha először írsz valakinek és szeretnél vele több levelet is váltani, vedd fel őt a címjegyzékedbe, azaz kattincs rá a címzett felvétele a címlistába gombra. Ezután a címlista alatti hozzáad gombra. Ha a címlistáról szeretnél címzettet választani, kattints a nicknevére! Ugyanígy törölhetsz is a címlistáról, a törlés gomb segítségével!

• Hogyan írhatok olyasvalakinek, akinek bemutatkozó oldala jelszóval védett?
Ugyanúgy, ahogy a többieknek: a fejlécben lévő borítékra kattintva éred el a levelezésedet. Csak a bemutatkozó oldalát nem tudod megnézni a jelszava nélkül.

• Milyen hosszú üzenetet írhatok?
Üzeneted összesen 3000 karaktert tartalmazhat. A szövegdoboz tetején követheted mennyi szöveget írhatsz még.  Hosszabb üzenetet küldj el több részletben!

  • Hogyan menthetem el az elküldött üzeneteimet?
    Az üzenet írásakor a szöveg helye alatt kijelölheted, hogy szeretnéd az üzenetet menteni.

  • Hány (elküldött és beérkezett) üzenetet tárolhatok?

  • Amennyit szeretnél – bár egy idő után a lista áttekinthetetlen lesz, tehát érdemes szelektálni. A harminc napnál régebbi üzeneteidet – minden vasárnap este – automatikusan törli a rendszer.

    • Választhatok betűszínt, betűméretet, betűstílust?
    Igen, kedvedre formázhatod az üzenetedet:

    Ha kóddal írsz, használhatod az ikonokat: a már beírt szöveg kijelölésével formázhatod azt. Jobbra, balra rendezheted, vastagíthatod, döntheted, aláhúzhatod, betű fölötti jelet alkothatsz. Kiválaszthatod a betű méretét is, illetve a billentyűzeten nem található különleges jelekből is illeszthetsz a szövegedbe!
    A jobb oldali formázó dobozban kiválaszthatod a betű típusát (formáját) és megadhatod a kijelölt szövegrész színét is!

    Ha kód nélkül (nem internet exploreles felhasználó esetében), akkor a kijelölendő szöveg elejére és végére is illesztened kell a parancsot úgy, hogy ráklikkelsz a kívánt utasításra! Például kód nélkül egy vastagított szöveg:
    1. Ráklikkel a B (vastagított betű) gombra
    2.[b] [/b] jelek megjelennek a szövegdobozban
    3. A megvastagítandó szövegrész a két jel közé kerüljön! [b]mézesmackó[/b]
    Ugyanígy tudsz utasítást adni a betűszínre, az aláhúzásra, az egyéb szövegformázásra is! Ügyelj arra, hogy mindig legyen egy kezdő és egy záró utasítás [jel] a formázandó szöveg (szó, betű) elején és végén! Két szögletes zárójelben levő utasítás közé kerüljön a formázandó szövegrész.

    • Miért nagy a sortávolság, ha entert ütök?
    Ez IE sajátosság. Ha nem szeretnél dupla sortávolságot új sorbekezdésnél, akkor az enter és a shift billentyűket egyszerre nyomd meg.

    • Mire jó a linkgomb?
    A link gomb segítségével egy kijelölt szövegrészhez linket illeszthetsz úgy, hogy azt kikopizva (Ctrl C) ide beilleszted (Ctrl V).
    – Jelöld ki a kurzorral azt a szövegrészt, ami mögé linket illesztenél. Például: Kattints ide, ez a kedvenc honlapom » (ilyen nyilat a speciális karakterek legördülő listában találsz).
    – Miután kijelölted a szöveget, kattints a link gombra. Az URL mezőbe másold be a kikopizott linket.
    – Nyomd meg az OK gombot abban az ablakban, ahová az url-t bemásoltad.
    – Kész a link a szöveg mögött: Kattints ide, ez a kedvenc honlapom »

    • Hogyan használd a smile-t?
    Válassz a jobb alsó dobozból. Kattints rá és a szövegedben megjelenik a kiválasztott érzelmi állapotot tükröző fejecske!

  • Hogyan tudom meg, hogy a címzett elolvasta az üzenetemet?
    Kérhetsz értesítést arról, hogy leveled célba ért, vagyis a címzett elolvasta azt, ha ezt a checkmezőt becsekkolod.

    • Hol nézhetem meg, ha elkészültem az üzenet szerkesztésével, hogy milyen lesz?
    Ha elkészültél az üzeneteddel megnézheted, mielőtt elküldöd, ha rákattintasz a szövegdoboz alatti Megnézem gombra. Ha az üzeneteden nem szeretnél már változtatni, akkor az elküldöm gombra kattintva továbbíthatod az üzenetedet! 

    • Mi történik, ha épp beléptem az oldalra, de hirtelen hosszabb időre ott kell hagynom a gépemet; bárki elolvashatja az üzeneteimet, vagy írhat a nevemben?
    Nem! Biztonsági okokból a rendszer 60 perc múlva kiléptet, ha semmi aktivitást nem tapasztal.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top