nlc.hu
Egyéb
Kávé ötletek téli napokra

Kávé ötletek téli napokra

Próbáld ki a Completa kávé különlegességeit, és biztosan átmelegszel a hideg téli napokon! Vagy lepd meg a családot, a barátaidat az ünnepi ebéd után egy-egy varázslatos kávéval, desszertként!

A lágyabb ízek kedvelőinek ajánljuk a Havas korzót, vagy az egzotikus Hot Gingert, de ha bevállalós vagy, akkor kóstold meg a Café Iztaccihuatl-t!

Három királyok kedvence





Hozzávalók:
•  Hosszú kávé (kb.: 100 ml)
•  2 kk Completa kávékrémpor
•  2 cl brandy
•  2 cl narancslikőr
•  2 db szegfűszeg
•  fél narancs héja reszelve
•  fél citromhéj reszelve
•  1/4 fahéj törve
•  2 kk nádcukor

Tálaláshoz:
•  1 fahéj a díszítéshez
•  1 narancspeel a díszítéshez
•  1 cl narancsszirup
•  1 cl fahéjszirup

Elkészítés:
Tedd egy főzőedénybe kevés vízzel a narancslikőrt, a cukrot, a szegfűszeget, a tört fahéjat és a citrusok reszelékét és forrald össze hosszan, lassú tűzön, hogy a fűszerek hatóanyagai kioldódhassanak és az aromaanyagok jól összeérjenek. Szűrd le az így kapott esszenciát!
Add a frissen elkészített kávéhoz a Completa kávékrémport és az elkészült esszenciát, gőzöld fel, vagy melegítsd össze őket egy kis kiöntőben.
Töltsd a brandyt hőálló üvegpohárba, vágj hosszú narancshéjcsíkokat figyelve arra, hogy a fehér héjrész ne kerüljön rá. A naracshéjcsíkkal tekerd körbe a fahéjat, tedd bele ezt is a pohárba.
Szervírozás:
Az édesszájúak kedvéért a pohár mellé csészealjon két kávéskanálban fahéj- és narancsszirupot szervírozhatsz, amit később belecsurgathatnak a kávékoktélba. Az így előkészített italt vidd a vendéghez, gyújtsd meg a brandyt majd néhány másodperc múlva oltsd el a „tüzet” a kávéval.

Hatásos, látványos, finom, szívet-lelket melengető téli ital…




Karácsonyi mokkacsoki





Hozzávalók:

•  80 ml forró csokoládé
•  50 ml eszpresszó kávé
•  Completa tejszínhab spray

Elkészítés:

Először a forró csokit készítsd el. Melegíts vizet egy nagyobb lábaosban, közben törd apróbb darabokra a jó minőségű csokoládét és rakd egy kisebb edénybe. Amikor a víz forró, tedd bele a csokit tartalmató kisebb edényt. A folyóssá vált forró csokoládéba folyamatos kevergetés mellett óvatosan csurgasd bele a két adag frissen elkészült eszpresszó kávét. Töltsd hőálló, talpas üvegpohárba és díszítsd Completa tejszínhabbal!

Cappuccino





Hozzávalók:
•  6 g kávé
•  1-2 kk Completa kávékrémpor
•  0,8-1 dl zsíros tej
•  kakaópor vagy fahéj a díszítéshez

Elkészítés:
Öntsd a tejet egy fém, vagy gőzölésre alkalmas edénybe és gőzöld addig, amíg a tej felszínén hab nem képződik. Ha nincs gőzölő funkció a kávéfőződön, használj tejbabosítót, de előtte melegítsd meg a tejet. Közben főzz egy csésze erős presszó kávét és töltsd egy cappuccinos (kb. 1,5 dl) pohárba. A kávéba keverd el a Completa kávékrémport, majd öntsd rá a tejet a kávéra úgy, hogy egy kanállal a tejhabot visszatartod, és csak a végén kanalazod rá a kávéra. Kakaóporral, vagy fahéjjal díszítheted.

A tökéletes cappuccino egy rész kávéból egy rész forralt tejből és egy rész tejhabból készül.






Café Latte

Hozzávalók:
•  1 csésze erős presszókávé
•  1 kk Completa kávékrémpor
•  3 csésze forralt tej

Elkészítés:
Öntsd egy nagyobb, lehetőleg átlátszó pohárba a kávét, add hozzá a Completa kávékrémport, majd a forró tejet, és keverd meg. Kész is. Ha szereted a vaníliát, használj vaníliás cukrot vagy a hideg tejet egy kevés vaníliával forrald fel és azt add a kávéhoz!










Café Grog

Hozzávalók:
•  20 ml presszókávé
•  3 cl rum
•  1 kk Completa kávékrémpor
•  1 kk kakaó
•  1 kk cukor
•  Completa tejszínhab

Elkészítés:
Előmelegített csészében keverd össze a kakaót a cukrot és a rumot, majd öntsd hozzá a forró kávét. Keverd bele a Completa kávékrémport és végül tegyél a tetejére Completa tejszínhabot!









Café Iztaccihuatl

Hozzávalók:
•  1 csésze erős feketekávé
•  1 kiskanál barnacukor
•  1 kk Completa kávékrémpor
•  5 cl barna rum
•  5 cl kávélikőr
•  A tetejére Completa tejszínhab

Elkészítés:
Töltsd a cukrot a rummal és a kávélikőrrel egy nagyobb kávéscsészébe, gőzöld fel vagy melegítsd meg kissé. Öntsd fel a forró kávéval, add hozzá a Completa kávékrémport, keverd el, a tetejét pedig díszítsd Completa tejszínhabbal.







Szent Patrik kávéja

Hozzávalók:
•  1 adag erős kávé
•  2 kk Completa kávékrémpor
•  3 cl ír whisky
•  15 g cukor
•  Completa tejszínhab

Elkészítés:
Melegíts elő egy magas üvegpoharat, tedd bele a cukrot, és a whiskyt, majd öntsd rá a forró kávét. Keverj bele Completa kávékrémport, a tetejére pedig nyomj egy nagy adag Completa tejszínhabot!









Forró ölelés

Hozzávalók:
•  1 adag presszókávé
•  1 kk Completa kávékrémpor
•  5 cl narancslikőr
•  A tetejére Completa tejszínhab, kakaópor és porcukor

Elkészítés:
Öntsd a likőrt egy üvegpohárba. Készíts egy adag kávét, keverd bele a Completa kávékrémport. A tetejét díszítsd Completa tejszínhabbal, szórd meg kakaóporral majd egy vékony réteg porcukorral.


Hot Ginger





Hozzávalók:
•  25 ml presszókávé
•  1 kk Completa kávékrémpor
•  1 kk méz
•  csipetnyi gyömbér az ízesítéshez
•  Completa tejszínhab a szervírozáshoz

Elkészítés:
Egy csészében keverd el a mézet és a gyömbért, majd a tetejére öntsd rá a forró presszókávét. Tedd bele a Completa kávékrémport és ismételten keverd össze alaposan az összetevőket.
Az ital tetejét Completa tejszínhabbal díszítheted.








Havas korzó


Hozzávalók:
•  1 adag cappuccino (lsd a cappuccino-nál részletezve)
•  1 evőkanálnyi méz
•  A tetejére őrölt fahéj, és Completa tejszínhab

Elkészítés:
Figyelj a réteges készítésre. Használj átlátszó bögrét vagy poharat! Kezdd a mézzel, először azt csurgasd a bögrébe. Készíts egy adag cappuccino-t, töltsd rá a mézre. Díszítsd Completa tejszínhabbal majd szórd meg egy adag őrölt fahéjjal.







Játssz velünk a Completa nyereményjátékán, ahol Completa ajándékcsomagot és Senseo kávéfőzőt nyerhetsz! 
  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top