A lágyabb ízek kedvelőinek ajánljuk a Havas korzót, vagy az egzotikus Hot Gingert, de ha bevállalós vagy, akkor kóstold meg a Café Iztaccihuatl-t!
Három királyok kedvence
Hozzávalók:
Hosszú kávé (kb.: 100 ml)
2 kk Completa kávékrémpor
2 cl brandy
2 cl narancslikőr
2 db szegfűszeg
fél narancs héja reszelve
fél citromhéj reszelve
1/4 fahéj törve
2 kk nádcukor
Tálaláshoz:
1 fahéj a díszítéshez
1 narancspeel a díszítéshez
1 cl narancsszirup
1 cl fahéjszirup
Elkészítés:
Tedd egy főzőedénybe kevés vízzel a narancslikőrt, a cukrot, a szegfűszeget, a tört fahéjat és a citrusok reszelékét és forrald össze hosszan, lassú tűzön, hogy a fűszerek hatóanyagai kioldódhassanak és az aromaanyagok jól összeérjenek. Szűrd le az így kapott esszenciát!
Add a frissen elkészített kávéhoz a Completa kávékrémport és az elkészült esszenciát, gőzöld fel, vagy melegítsd össze őket egy kis kiöntőben.
Töltsd a brandyt hőálló üvegpohárba, vágj hosszú narancshéjcsíkokat figyelve arra, hogy a fehér héjrész ne kerüljön rá. A naracshéjcsíkkal tekerd körbe a fahéjat, tedd bele ezt is a pohárba.
Szervírozás:
Az édesszájúak kedvéért a pohár mellé csészealjon két kávéskanálban fahéj- és narancsszirupot szervírozhatsz, amit később belecsurgathatnak a kávékoktélba. Az így előkészített italt vidd a vendéghez, gyújtsd meg a brandyt majd néhány másodperc múlva oltsd el a tüzet a kávéval.
Hatásos, látványos, finom, szívet-lelket melengető téli ital…
Karácsonyi mokkacsoki
Hozzávalók:
80 ml forró csokoládé
50 ml eszpresszó kávé
Completa tejszínhab spray
Elkészítés:
Először a forró csokit készítsd el. Melegíts vizet egy nagyobb lábaosban, közben törd apróbb darabokra a jó minőségű csokoládét és rakd egy kisebb edénybe. Amikor a víz forró, tedd bele a csokit tartalmató kisebb edényt. A folyóssá vált forró csokoládéba folyamatos kevergetés mellett óvatosan csurgasd bele a két adag frissen elkészült eszpresszó kávét. Töltsd hőálló, talpas üvegpohárba és díszítsd Completa tejszínhabbal!
Cappuccino
6 g kávé
1-2 kk Completa kávékrémpor
0,8-1 dl zsíros tej
kakaópor vagy fahéj a díszítéshez
Elkészítés:
Öntsd a tejet egy fém, vagy gőzölésre alkalmas edénybe és gőzöld addig, amíg a tej felszínén hab nem képződik. Ha nincs gőzölő funkció a kávéfőződön, használj tejbabosítót, de előtte melegítsd meg a tejet. Közben főzz egy csésze erős presszó kávét és töltsd egy cappuccinos (kb. 1,5 dl) pohárba. A kávéba keverd el a Completa kávékrémport, majd öntsd rá a tejet a kávéra úgy, hogy egy kanállal a tejhabot visszatartod, és csak a végén kanalazod rá a kávéra. Kakaóporral, vagy fahéjjal díszítheted.
A tökéletes cappuccino egy rész kávéból egy rész forralt tejből és egy rész tejhabból készül.
Café Latte
Hozzávalók:
1 csésze erős presszókávé
1 kk Completa kávékrémpor
3 csésze forralt tej
Elkészítés:
Öntsd egy nagyobb, lehetőleg átlátszó pohárba a kávét, add hozzá a Completa kávékrémport, majd a forró tejet, és keverd meg. Kész is. Ha szereted a vaníliát, használj vaníliás cukrot vagy a hideg tejet egy kevés vaníliával forrald fel és azt add a kávéhoz!
Café Grog
Hozzávalók:
20 ml presszókávé
3 cl rum
1 kk Completa kávékrémpor
1 kk kakaó
1 kk cukor
Completa tejszínhab
Elkészítés:
Előmelegített csészében keverd össze a kakaót a cukrot és a rumot, majd öntsd hozzá a forró kávét. Keverd bele a Completa kávékrémport és végül tegyél a tetejére Completa tejszínhabot!
Café Iztaccihuatl
Hozzávalók:
1 csésze erős feketekávé
1 kiskanál barnacukor
1 kk Completa kávékrémpor
5 cl barna rum
5 cl kávélikőr
A tetejére Completa tejszínhab
Elkészítés:
Töltsd a cukrot a rummal és a kávélikőrrel egy nagyobb kávéscsészébe, gőzöld fel vagy melegítsd meg kissé. Öntsd fel a forró kávéval, add hozzá a Completa kávékrémport, keverd el, a tetejét pedig díszítsd Completa tejszínhabbal.
Szent Patrik kávéja
Hozzávalók:
1 adag erős kávé
2 kk Completa kávékrémpor
3 cl ír whisky
15 g cukor
Completa tejszínhab
Elkészítés:
Melegíts elő egy magas üvegpoharat, tedd bele a cukrot, és a whiskyt, majd öntsd rá a forró kávét. Keverj bele Completa kávékrémport, a tetejére pedig nyomj egy nagy adag Completa tejszínhabot!
Forró ölelés
Hozzávalók:
1 adag presszókávé
1 kk Completa kávékrémpor
5 cl narancslikőr
A tetejére Completa tejszínhab, kakaópor és porcukor
Elkészítés:
Öntsd a likőrt egy üvegpohárba. Készíts egy adag kávét, keverd bele a Completa kávékrémport. A tetejét díszítsd Completa tejszínhabbal, szórd meg kakaóporral majd egy vékony réteg porcukorral.
Hot Ginger
25 ml presszókávé
1 kk Completa kávékrémpor
1 kk méz
csipetnyi gyömbér az ízesítéshez
Completa tejszínhab a szervírozáshoz
Elkészítés:
Egy csészében keverd el a mézet és a gyömbért, majd a tetejére öntsd rá a forró presszókávét. Tedd bele a Completa kávékrémport és ismételten keverd össze alaposan az összetevőket.
Az ital tetejét Completa tejszínhabbal díszítheted.
Hozzávalók:
1 adag cappuccino (lsd a cappuccino-nál részletezve)
1 evőkanálnyi méz
A tetejére őrölt fahéj, és Completa tejszínhab
Elkészítés:
Figyelj a réteges készítésre. Használj átlátszó bögrét vagy poharat! Kezdd a mézzel, először azt csurgasd a bögrébe. Készíts egy adag cappuccino-t, töltsd rá a mézre. Díszítsd Completa tejszínhabbal majd szórd meg egy adag őrölt fahéjjal.
Játssz velünk a Completa nyereményjátékán, ahol Completa ajándékcsomagot és Senseo kávéfőzőt nyerhetsz! |