Egyéb

Energiatakarékos mosás kerámiabevonatú fûtõszállal

A Samsung valamennyi új mosógépe kerámiabevonatú fûtõszállal kerül forgalomba. Védelmet nyújt a vízkövesedés ellen, élettartama 10 év is lehet, a megtakarított energia pedig már rövid távon érezhetõ.




A vízkő minden mosógép ellensége. Tönkreteszi a fűtőszálakat, emiatt a gép több energiát használ fel vízmelegítéskor, és romlik a hatékonysága.

A Samsung mosógépei egyedülálló módon szállnak szembe ezzel az elkerülhetetlennek látszó folyamattal.


A megoldás kulcsa a kerámiabevonatú fűtőszál, amely hatékony védelmet, továbbá energia- és időtakarékos működést biztosít a készüléknek hosszú időn keresztül.



Energiatakarékosan, hosszú távon

A hagyományos fűtőszálak fémből készülnek, míg a Samsung összes mosógépébe már kerámiabevonatú fűtőszál kerül. Ez utóbbiak a hagyományosnál háromszor tartósabbak, valamint hozzáadott adalék anyagok nélkül is távol tartják a vízkövet.

Az energia, idő, valamint javítási költség megtakarítása fontos tényező egy tartós fogyasztási cikk vásárlásakor. A fém fűtőszál az idő múlásával hozzávetőlegesen 5,8%-kal emeli meg a háztartás energiafogyasztását, míg egy kerámiabevonatú fűtőszál mindössze 1,8%-kal.

A megtakarított időt jól szemlélteti, hogy három év után a hagyományos fűtőszálnak már 7,5%-kal több időre van szüksége a felmelegedéshez, míg a kerámiának még ekkor is mindössze 2,5%-kal több kell ehhez.

A kerámiabevonatú fűtőszál a hatékony védelem
A kerámiabevonatú fűtőszálak hatékonysága annak köszönhető, hogy felületük nagyságrendekkel simább, mint egy fém fűtőszálé. Mikroszkóp alatt vizsgálva a hagyományos betéteken apró egyenetlenségek, bemélyedések találhatók, viszont a kerámia felülete szinte teljesen sima. A vízben található molekulák hagyományos fűtőszállal való érintkezésekor káros kémiai reakció indul be. Az ekkor keletkező anyagok megtapadása a felületi résekben jelentősen csökkentheti a felmelegítés hatékonyságát. Az idő múlásával az egyre vastagabbá váló réteg komoly kárt is okozhat. Ráadásul tesztek bizonyítják, hogy a fém fűtőbetétek élettartama adalék anyagok hozzáadása nélkül kevesebb mint három esztendő.







Ellenben a kerámiabevonatú fűtőszál felületén a vízben lévő molekulák alig tapadnak meg, ezért kevesebb lesz rajta a lerakódás is. A kerámia fűtőszálat átlagosan 10 év folyamatos használat után kell csak cserélni, így bármiféle adalék anyag nélkül, hosszú időn keresztül megóvható a vízkövesedéstől.

A Samsung honlapja »

Ezüstmosás »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top