Egyéb

Szétvert sminkcuccokkal lázadnak a koreai nők

Egyre többen csatlakoznak az új mozgalomhoz Dél-Koreában.

Összezúzzák, kifolyatják, szétkenik a sminkcuccaikat, és erről készült fotókat, videókat töltenek fel a közösségi oldalakra a nők egy új mozgalom jegyében, Dél-Koreában. Így lázadnak a nyomás ellen, mely arra kényszeríti őket, hogy feleljenek meg a szépségideáloknak.

(Instagram/Been__94)

Az irányzat követői a korábban megszokott, bonyolult sminkek és belőtt frizurák helyett színtelen ajakbalzsamra és egyszerű hajviseletre váltanak.

Egyikük, Cha Ji-won a The Guardiannek elárulta: korábban 100 ezer wont (nagyjából 25 ezer forintot) is elköltött havonta csak sminktermékekre. „Szép akartam lenni. Utáltam a csúnya arcomat. Iskolába sem mentem azokon a napokon, amikor a sminkem nem nézett ki jól. Mos levettem a maszkot, ami tönkretette az életemet.”

A mozgalomhoz egyre több nő csatlakozik, akik a szépséggel kapcsolatos szabványoknak való megfelelést a fűzőhöz hasonlítják, melyet itt az ideje eldobni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top