nlc.hu
Életmód
Elõléptetés

Elõléptetés

Nemrég elõléptettek, ami láthatólag fölkeltette az egyik kolleganõd féltékenységét. A helyzet kellemetlen. Mit kezdjél vele?

Irigykedés helyett

Az irigykedés valóban rossz légkört teremt. Munkatársad megpróbálhat lejjebb ráncigálni a szamárlétráról, de legalábbis megkeserítheti mindennapjaidat. Ha az a véleményed, hogy a kolleganőd is megérdemelné az előléptetést, ígérd meg neki, hogy az új pozíciódban egyengetni fogod az útját, és mindent megteszel annak érdekében, hogy ő is előbbre jusson.

Jól fogalmazz!

Mondd például a következőt: “Ezt az állást te ugyanúgy megkaphattad volna, ahogy én. Amit csak tudok, elkövetek, hogy legközelebb rád essen a választás.” Ha viszont a kolléganő rágörcsölt az állásodra, vagy nyíltan ellenséges veled, egy percig se foglalkozz a gyűlölködésével. Azzal, hogy nem süllyedsz le az ő színvonalára, és nem viszonzod az ellenségeskedést, megmutathatod neki – és a főnökeidnek -, hogy megérdemelted a bizalmat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top