Életmód

Hozd magad jó hírbe!

Rossz híredet keltik az irodában? Ne hagyd!

Mentsd, ami menthető, a főnöknél!

Amint a füledbe jut, hogy gonosz pletykát terjesztenek rólad, először a cég vezetői előtt védd meg jó híredet. Menj be a főnökhöz, és mondj neki valami ilyesmit: “Gondolom, hallottad, mit suttognak rólam a vállalatnál. Minthogy nagyon is sokat adok a véleményedre, szeretném, ha tudnád, hogy az egészből egy szó sem igaz.” A lépésnek meg lesz a haszna: a fontos személy látni fogja, hogy nem ér föl hozzád a mocsok, hogy képes vagy higgadtan viselkedni a kényes helyzetben.

Járasd le a lejáratóidat!

Akinek sárba rángatják a nevét, azt elemi ösztön vezérli a védekezésre. De azért ne küldj körbe “ártatlan vagyok!” szövegű körlevelet a belső hálózaton — a túlzott tagadás mindenkinek gyanús! Ha valaki a rólad keringő pletykára céloz, rázd le magadról a megjegyzést, mosolyogj, vonj vállat, és lazán vesd oda, hogy szemenszedett hazugság az egész.

Nyugi, a hazugság majd meghazudtolja magát!

Minthogy nem fűződik érdeked a szóbeszéd terjedéséhez, senkinek se panaszold el meghurcoltatásodat — már persze a főnökön kívül. Légy nyugodt, a szenzációról sokkal kevesebben hallottak, mint gondolnád. Márpedig ha te magad hozod szóba, azzal csak fölöslegesen vered a hírharangot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top